fbpx
skip to Main Content

Sykdom og friluft

BYMARKA/E18:

Dette gjør at jeg i dårlige perioder sitter mye på do, og er sengeliggende med store smerter, og det gjør hverdagen min utrolig vanskelig. Det er en sykdom det ikke snakkes så mye om, men flere enn mann tror har. I Norge diagnosers ca. 600 personer per år. I tillegg er det en «søstersykdom» som heter Crohns.

I tillegg er det alt det sosiale man mister med denne sykdommen, depresjonene man sliter med og bivirkninger av medisinene. Det å komme seg ut i skogen er for meg en hellig følelse, når jeg på mine gode dager kan gå ut med hunden min, traske inn i skogen og bare se og høre på livet rundt meg! Det er helt fantastisk! Skog og mark er for mange nettopp bare dette, en masse trær og står bare i veien for bebyggelse, sol og veier! Men for veldig mange andre er det, det som hindrer oss i å miste forstanden! Mine turer er begrenset, til tid og lengde fra leiligheten min. må jeg så må jeg. Men jeg håper jeg får noen netter i skogen også i år! Må nok til innkjøp av nødtoalett.

Nå vill de ødelegge bymarka vår!! Ett fristed for så mange mennesker. Ikke lenger vil man kunne gå inn i skogen og høre fuglene synge og dyr bevege seg i krattene, lyden vi vil høre er biler, masse biler. Dette er fryktelig trist! Hva med kommende generasjoner? Skal de gå glipp av alt det gøye jeg fikk gjøre som barn? Det er for dumt, barn i dag trenger skogen mer enn jeg gjorde, vi hadde ikke data, ipader og smarttelefoner, vi fikk etter hvert en PlayStation, men det hindret oss ikke i å leke ute.

Her hos oss på Engene har også naturen måtte vike for mennesker. Da vi kjøpte leilighet her var vi kjempeglade når vi fant en hesteløype og masse turområder omtrent i hagen! Nå skal store deler av denne skogen og flere kulturminner fra stein og jernalder bort, for å bygge enda flere boliger i ett allerede mettet marked! Vi trenger skogene våre, og dyrelivet trenger det. Vi ser ofte rådyr og vi har sett snøugle og hauk.

Vi er mange som bruker skog og mark som terapi! Og det vil alltid være det! Ikke ta fra meg muligheten til å være lykkelig! Bymarkaaksjonen har gode løsninger, så nå må dere på rådhuset bare se å rette på denne feilen dere har gjort!

Daniel Fosseli Styremedlem Rødt Arendal/Grimstad

Back To Top