fbpx
skip to Main Content

Støttehjul til eiendomsspekulanter

Valgresultatet ved kommunevalget sist høst var oppløftende og ble ytterligere positivt mottatt etter etablering av en ny posisjon i Arendal.
Så skulle man tro at denne posisjonen hadde lært av det som gikk galt i forrige perioden, ikke minst i Barbu. Dette positive inntrykket holdt helt frem til behandlingen av byggeprosjektet Grand-gården. Da snublet man inn i gamle spor. Det er bemerkelsesverdig at et flertall i bystyret finner det opportunt å være støttehjul til en privat utbygger slik vedtaket i siste bystyremøte forteller. Her er det kun tatt hensyn til utbyggers mulige fortjeneste på prosjektet, ikke til byens «ansikt» og slett ikke til skadelidende naboer.
Man kan undres hvilke tanker de enkelte bystyremedlemmene gjør seg i en slik sak. Er det bystyremedlemmenes primære oppgave å sørge for å gi en utbygger størst mulig avkastning, eller er det å bidra til et trivelig bomiljø for dem som allerede bor i området ?

Det kan stilles mange spørsmål i denne saken, men jeg avslutter her med å konkludere med at nåværende flertall i bystyret har ikke tatt lærdom av Barbu-miseren.

Johnny Hermansen

Kolbjørnsvik

Back To Top