fbpx
skip to Main Content

REKORDMANGE LÆRERE FÅR VIDEREUTDANNING

For å sikre en skole der elevene lærer mer, fortsetter regjeringen nå satsingen på videreutdanning av lærere. I Agder er antall lærere som tar videreutdanning mer enn fordoblet siden 2014!

F.v: Norunn Tveiten Benestad (H) og Åshild Bruun-Gundersen (FrP). Pressefoto

Regjeringen har i økt tilbudet om videreutdanning til lærere med 1,6milliarder kroner på landsbasis og siden satsingen startet i 2014 har rundt 20.000 lærere over hele landet tatt videreutdanning i ulike fag. Nye tall viser at antall lærere som søker og får etterutdanning øker også i 2018.

Vi er glad for at satsingen virker! Her i Agder får 452 lærere tilbud videreutdanning i år. Vi har dyktige lærere som gjør en fantastisk jobb i klasserommet hver eneste dag, vi er glad for at de vil benytte seg av videreutdanningstilbudet for å bli enda bedre.

Videreutdanningen har så langt gitt gode resultater. Nesten 7 av 10 lærere som har deltatt på videreutdanning sier at de har blitt bedre lærere og at elevene deres lærer mer. I likhet med andre yrker, er det viktig at også lærerne får tilbud om å spisse og fornye egen kunnskap. Slik ønsker vi å gjøre gode lærere enda bedre. For vi trenger flere dyktige lærere. Regjeringen har økt kompetansekrav for fremtidens lærere og vi ser at dette øker statusen til yrket. Nye studenter strømmer til Universitetet i Agder for å starte lærerutdanning. Antall studenter som nå har lærerutdanning som førstevalg har økt med 40 %.

Læreren er den viktigste enkeltfaktoren for elevenes læring. Det er gledelig å se at lærerne ser verdien i faglig oppdatering og benytter seg av tilbudet og at statusen til yrket har økt.

Åshild Bruun-Gundersen
Stortingsrepresentant FrP
Aust-Agder

Norunn Tveiten Benestad
Stortingsrepresentant for Høyre
Vest-Agder.

 

Back To Top