fbpx
skip to Main Content

Regjeringen har innført grensekontroll

Ifølge UDI har Norge nå de laveste asyltallene på 20 år.

Siden Fremskrittspartiet fikk gjennomslag for 13 av 15 punker i høstens asylforhandlinger har antallet asylsøkere gått ned med 98 prosent. Dette kan likevel rask snu, dersom FrP og Sylvi Listhaug ikke får gjennomslag for pakken på 40 innstramningsforslag som skal behandles av Stortinget etter påske.

Et av tiltakene FrP har innført i regjering, er grensekontroll på ferger og annen transport inn til Norge. Det jeg selv fått merke når jeg har reist på besøk til familien i Nørresundby, Danmark.  Kontrollen når du kjører av båten i Kr.sand er streng, og jeg må også vise identifikasjon som pass, hver gang jeg sjekker inn i billettluken i Hirtshals for å reise til Kr.sand. Jeg er glad for at denne grensekontrollen er iverksatt.

Det pågår nå en debatt i EU om et «EU-grensepoliti», som skal kunne gripe inn i grensekontrollen i EØS-landene. Det er uaktuelt for Fremskrittspartiet å gå med på en ordning der ikke-norske grensekontrollører vokter norske grenser.

Noe som er ekstremt viktig, er å opprettholde kontrollen. Schengen-samarbeidet er avhengig av at Hellas og andre land faktisk vokter EUs yttergrenser. Frem til EU har kontroll på sine yttergrenser, vil FrP gjøre hva vi kan for å sikre Norges grenser.

Fremskrittspartiet arbeider kontinuerlig for og reforhandle eller melde Norge ut av foreldede konvensjoner som ikke er tilpasset dagens folkevandring til Europa. Frem til FrP får et flertall for å avskaffe asylinstituttet i dagens form, er det avgjørende at norsk politi og tollvesen har kontroll på landets grenser.

 

Ingebjørg Godkesen

Stortingsrepresentant

Aust – Agder FrP

Back To Top