fbpx
Annonse:

Politisk teater

POLITIKK:

For tiden er det mye støy innad i bystyret i Arendal.

For snart tre år siden gjorde H og Frp et meget godt valg i Arendal, men ikke godt nok til at de kunne danne flertall sammen. Imidlertid hjalp Krf til slik at H og Frp kunne danne en flertallskonstellasjon. De borgerlige fikk altså for fire år siden et flertall som på papiret kunne være handlingskraftig i hele valgperioden.

Etter mange turbulente saker i bystyret som blant annet har referanse til skolenedleggelser, så sprakk i første omgang samarbeidet med Frp, og Frp havnet i opposisjon til H. Etter dette har flertallet i bystyret vært svært tilfeldig.

Man kan nesten si at flertallet har endret seg fra sak til sak. Iallefall ser det slik ut for oss som kun ser sakene fra media. Når så på toppen enkeltmedlemmer fra partiet H bryter ut, og stemmer mot sitt eget parti, blir det mer teater enn politikk i bystyret.

Velgerne synes å ha lite å si i saken, da vi visst nok bare er viktige hvert fjerde år. Det flertallet som ble dannet i 2011 hadde basis i at Arendal måtte komme ut av den økonomiske hengemyra som byen var kommet i.

De som stemte på H og Frp forventet ny kurs selv om Krf ble med på lasset. Tror politikerne at politikken er til for dem selv, og ikke for folket? Ved hvert valg så stusser politikerne over hvorfor så mange sitter hjemme. Svaret gir seg selv. Når den politiske forutsigbarheten fordunster, da forsvinner også interessen for valgene. Ledelsen i H og Frp må ta innover seg at de som gav dem sin stemme, de ville ha en endring i byen, og de vil ha forutsigbarhet.

Da kan man rett og slett ikke akseptere at Frp bryter ut, og enkeltmedlemmer i H stemmer mot sine egne. Det går rett og slett ikke. Det er ikke demokrati å endre flertallskonstellasjonene i valgperioden. Det er rett og slett respektløst overfor velgerne. Jeg mener partiledelsen i H og Frp må svinge pisken i saker som er kontroversielle.

De enkeltmedlemmer i H og Frp, og for så vidt andre partier som går i mot signerte samarbeids avtaler, de bør ta konsekvensen av hva de gjør, og deretter å forlate politikken straks. De kan overlate plassen til sin vararepresentant. Byen trenger et handlekraftig politisk flertall, ikke en såpeopera.

Lars Vidar Moen

Nedenes