fbpx
Annonse:

Politisk spill fra Arbeiderpartiet i Hove-saken

På ekstraordinær generalforsamling i HDU 1. april var det ikke lett å forstå hva som var aprilspøker og hva som var reelle politiske innlegg og forslag. Det mest spesielle var å oppleve at Arbeiderpartiet så å si tok æren for at det kom på plass en tilleggsavtale/reforhandlet avtale, ja attpåtil ble den nye avtalen hyllet med sterke superlativer fra flere av partiets ledende representanter. Jeg trodde i et øyeblikks naivitet at det var aprilspøk, men det var det opplagt ikke.

Gjermund O. Bjørndahl. Arkivfoto

For en snau måned siden, 5. mars, ble forrige generalforsamling i HDU avviklet. Her ble Arbeiderpartiets gruppe like overrasket som resten av bystyret over at politisk ledelse hadde vært dypt inne i Hove-prosessen gjennom lang tid. I dag, 1. april, ble det hevdet at partiet hadde vært inne i god prosess over måneder, og at de nå var samlet og omforent om det flotte resultatet de hadde fått til. Dette er ikke troverdig.

Arbeiderpartiet sikret sammen med Høyre full tillit til styret i HDU i dagens generalforsamling, de sikret også full tillit til avtalene med Canvas Hove, og ikke minst stemte de imot at prosessen rundt inngåelsen av avtalene skulle granskes. Arbeiderpartiet fremstiller seg selv som Hoves redning på generalforsamlingen og i sosiale medier i etterkant. Sannheten er at de i dag sikret flertall for en utvikling på Hove som store deler av befolkningen raser mot, og de sikret full tillit til et styre i HDU som over 30 % av bystyret har mistillit til. Dette er politisk spill av verste sort og bør avsløres overfor velgerne.

I generalforsamlingen foreslo SV mistillit til styret i HDU, vi stemte for å forkaste avtalene, og vi stemte for å få prosessen gransket eksternt. Alt dette fordi vi ønsker oss et Hove som ikke drives av kommersielle interesser og storkapital, men som skal være et fristed i naturen for befolkningen vår og for tilreisende. Styret i HDU har sammen med politisk ledelse og støttespillerne i Arbeiderpartiet og Høyre i dag sørget for at Hove overlates til kommersielle krefter, og vi ser ikke engang konturene av hvilke konsekvenser dette vil få.

Sammen med FrP, Helsepartiet og Pensjonistpartiet, samt Gundersen fra Høyre og Høyesen Hall fra Venstre kjempet SV for et Hove for alle. Dette ble torpedert av Ap, Høyre, KrF, Sp og Venstres Koren Pedersen.

Siste ord er ikke sagt i Hove-saken – det vil nok også valgresultatet i september vise med full tyngde.

Gjermund O. Bjørndahl
Bystyrerepresentant
SV