fbpx
skip to Main Content

Politiet mister troverdighet

Den 26.september hadde Fædrelandsvennen en artikkel med navn: «Nazistene skjøv bort politiet». Det som her kom frem gir et svært uheldig bilde av politiets handling, eller snarere fravær av handling; Det at politiet tolererte skjellsord og dytting av nazistene som ville demonstrere gir et svært uheldig signal til folk om politiet. Dette burde politiet være seg bevisst ved lignende fremtidige hendelser.

Det å tillate, og derfor også indirekte støtte opp om, nazistenes demonstrasjonstog gjennom Kristiansands gater er kritikkverdig. Ved å ikke stoppe nazistenes demonstrasjon bidro politiet indirekte med å utsette Kristiansands befolkning for nazistenes rasistiske budskap, i tillegg til at de også viste at de lar seg kjøre over dersom demonstrantene er «tøffe nok».

Hva slags signal gir dette til folk? At om man er «tøff nok» og ypper med bråk, så «tør ikke» politiet annet enn å la deg få viljen din? På den måten blir moralen om «den sterkestes rett» manifestert, noe som var akkurat det budskapet nazistene ønsket å spre i utgangspunktet, da det nettopp er hva deres ideologi dreier seg om i et nøtteskall.

Politiet bør kritisk evaluere hvilke konsekvenser deres handling, eller fravær av handling, vil kunne bidra med på sikt. Hvilket signal sender de befolkningen? Hvordan kan politiet håpe på tillit fra en sivilbefolkning som forventer å kunne bli holdt beskyttet mot høyreekstremistisk vold og propaganda i Kristiansands gater på høylys dag?

Back To Top