fbpx
skip to Main Content

På jakt etter det grønne!

PARK:

Jeg pleide å glede meg til å dra til byen med familien på en varm sommerdag, sitte på trappene i Pollen og kose meg med en is. Det er fint å vise frem byen til sommergjester som kommer fra innog utland. Nå som jeg har blitt eldre, gleder jeg meg ikke på samme måte lenger. Jeg har blitt større, og kanskje litt mer kritisk til det jeg ser rundt meg.

En oppvekker

Forrige uke skrev Oda Faureng et innlegg i Arendals Tidende som vekket meg. Vi unge må si i fra nå som mange andre har gitt opp. Oda spør etter parkene og de grønne lungene i denne byen. Noen vil kanskje påstå at de finnes, men jeg er fortsatt på jakt etter det grønne. Han man god kondis, kan men jo gå opp det bratte fjellet til Fløyheia, men da må man først vasse igjennom mye søppel og en overgrodd sti for å kunne nyte den fine utsikten. Vandrer man ut til Tyholmen, finner man en plass som heter Teaterplassen som er omkranset av trær og en liten huske. Da jeg var liten var det fin utsikt ut over hele byfjorden fra denne «parken». Vi har fortsatt ikke glemt løftet som politikerne og hotellutbyggeren ga oss den gangen. Tyholmen skulle bli et bilfritt område med park. Vi venter fremdeles.

Torvet

På min jakt etter det grønne, finner jeg mye grått. Torvet i Arendal ligger som en steinørken midt i hjertet av byen. Det eneste som skaper liv der, er den lille boden til Nyli blomster. Hva om det var et grøntareal her, med trær, blomster, lekeapparater for barn, en utescene og fine sitteplasser der både barn, ungdommer, voksne og gamle kan trives?

Nitrist

For ett år siden hadde kommunen åpning av noe de kalte en «park» ytterst på Langbrygga. Det fikk til og med stort oppslag i Agderposten. Men da tror jeg ikke utbyggerne har sett en park før? Med årene føler jeg at Arendal mister mer og mer det som gjør Arendal til Arendal. Enhver by med respekt for seg selv må ha en park til folket! Jeg er på kontinuerlig jakt etter grønne oaser i byen, men hvor er de? Store ord, planer og lovnader. Nå er Barbu på vei til å bli bygget igjen. Nitrist.

Ser rødt

Selv er jeg oppvokst midt i Arendal sentrum. Jeg og mine naboer har en hemmelig liten oase. Den grønne lungen heter Dauholla. Men her skal det også bygges kontorer. På min jakt etter det grønne, ser det svart ut, og snart ser jeg rødt!

Back To Top