fbpx
Annonse:
D0607808e610b75ef7d763cb1330a98b.jpg

Nyttårstanker inn i året 2015

Godt nytt år til alle! -Og særlig til dere i styre og stell. Jeg sitter her og tenker for meg selv når 2014 er på hell. Hva fikk vi ut av året, -som vi ikke også har fått i årene før-? Hva er det et «regjerngsskifte» med hver enkelt av oss gjør?

Selv har jeg hatt det trygt og godt som pensjonist i over 15 år av mitt liv, -om det var tunge tider da jeg opplevde demens og død,hos min viv-. Jeg har fått den hjelp og støtte jeg har trengt til nå, -noe må jeg yte selvVi kan da ikke forlange all verdens innsats fra alle andre, -styre og stell-?

Det vi kan forlange er at de styrer våre «skattepenger» med fornuft, så vi som «vanlige borgere» ikke bare føler oss som «kasteball» og «luft». Det nytter ikke med all verdens «kompetanse» uten sunt «bondevett». Med det mener jeg: «Å bruke hodet til riktig handling», -rett og slett-.»

Jeg syns det brukes så unødig mye penger til prosjekter og konsulenter, -barnehager, skoler, sykehjem, sykehus legges ned, -nye vi forventer-. Det er ikke alltid nye bygg som er det viktigste, -vedlikehold er en saktHva hjelper det med alle «de nye murene», -hvis det ikke skjer noe bak-?

Det er her «kløkten og kompetansen» kommer inn som et nummer en. Snakk med erfarne folk som «kjenner hvor skoen trykker», i hver en gren av «samfunnets» mange grener. Vi kan ikke kreve at «alle skal kunne alt» men å lytte til folk med erfaring, det er viktig, -så fikk jeg det fortalt-.

Å skue fremover i tid er ikke alltid så lett, -å glemme det gamle går fort-. Jeg tenker da på sangen: «At far min kunne gjæra det gilde han hev gjort.»

Ikke slik å forstå at alt var så mye bedre før, hold fast ved det beste-. Det tror jeg er rette veien å gå, både for oss som lever nå, -og de neste-.

Godt nytt år til land og kommuner.

Øivind Holanger

Tromøy