fbpx
skip to Main Content

Norge – i en urolig verden

Norge trenger sin selvstendighet mer enn noen gang. Nei til EU arbeider for dette.

 

Vi avholder landsmøte 13.-15. november i vakre Svolvær øst i Lofoten. Fra Aust-Agder møter Olav Lidtveit (leder) og Marianne Lidtveit fra Bygland, Jarle Brandsdal fra Hornnes, Johnny Hermansen og Linda Jane Storhaug fra Kolbjørnsvik og Marit og Olaf Bakke fra His. Mer enn 70 % av befolkningen støtter oss. Folket sier «Nei takk!» til EU. Slik er det over hele landet – i alle politiske partier. Nei-flertall har det vært i landet sammenhengende siste 10 år.

 

I disse dager ser vi hvordan det går i EU. Ingen evne til å styre en strøm av migranter og asylsøkere. Stadig dårligere levekår for vanlige borgere i mange land. I Hellas er folk blitt lurt av egne korrupte politikere og deretter flådd av EU. Portugal og Irland har også fått hard medfart. I Tyskland og Belgia kan lønnstakere ikke lenger leve av bare én vanlig jobb. Arbeidsledigheten er høy og tildels skyhøy. Grenser gjenopprettes og gjerder bygges. I dag stenger Sverige riksgrensen mot syd.

 

Da «EØS-statsråd» Helgesen besøkte Nei til EU’s faglige konferanse i april i år, sa han i fullt alvor at fem EU-regler om dagen «var sunt for Norge»!! Det er skremmende at over 10 000 EU-regler og -direktiv automatisk er blitt godtatt av Stortinget som følge av EØS-avtalen.

 

Nei til EU arbeider for full selvstendighet for Norge igjen ved at EØS-avtalen sies opp og erstattes med en ny frihandelsavtale. Dét skal ikke være en husmannskontrakt, men en avtale mellom likeverdige parter. Frihandelsavtale har EU med alle unntatt Norge, Island og Lichtenstein. EØS-avtalen er en helt ukjent ordning mellom selvstendige land ellers i verden. Den truer vårt samfunn og næringsliv på mange måter.

 

Nå trenger vi mer enn noen gang besluttsom ledelse og full nasjonal selvstendighet. Vi kan love at vi skal arbeide for det i Svolvær!

 

Marit Lyby Bakke

Nestleder nei til EU

Back To Top