fbpx
skip to Main Content

Noen meninger fra knivsliperen om Hove

Ja, du verden for et engasjement fra turfolket og de dyktige skribentene Sandberg og Co. Dette blir som å hoppe etter Wirkola. Ja, jeg mener at Canvas Hove er et godt prosjekt, men det er på feil plass. Jeg mener at det måtte la seg gjøre å legge det til Bjellandsstrand, og benytte Botne-skogen til tretopp-hytter. Dette ville gi Bjellandsgårdene en god leie, f.eks 500 000.

Det er jo nettopp Bjellandsstrand som surferne har som base, og da ville vel den villfarne skribenten, Fostervold fra Drøbak, bli fornøyd, tenker jeg. Og så kunne Bjellandsstrand Gård øke besøket og omsetningen.

Dette var clouet da Nasjonalparken ble opprettet; at det offentlige ikke skulle konkurrere med det private restaurant- og overnattingstilbudet. Slik som det ser ut nå må kommunen subsidiere foretaket, og det lukter ikke godt av hele Hove-saken. De lokker med 40-50 arbeidsplasser, men man kan jo bare nevne Lyngørporten og Gjeving hvor det også skulle bli mange arbeidsplasser. Det prosjektet ble så dyrt pr. uke at tyskerne måtte selge brennevin for å finansiere hytteleien. Så gikk hele stasen konkurs og hyttene ble solgt til private.

Slik mener jeg at også Hove-prosjektet vil ende tilslutt, og at kommunen vil sitte igjen med svarteper. Kommunen har ingen forutsetning til å drive slik næringsvirksomhet, den er vant til bare å legge på avgifter. Mangler den penger, er det bare å legge på; – slik som med forbrenningsanlegget i Kristiansand.

Folket vil ha Hove som det er, – stillheten, tanglukta og havet. Og Staten solgte området for seks millioner nettopp av den grunn. Er det så vanskelig å forstå, folkens? Ta til vettet, det er valg til høsten og det er ingen skam å snu!

Med hilsen knivsliperen på Østre Tromøy, Halvor Abusland.

Back To Top