fbpx
skip to Main Content

Nei til heving av tollfrigrensen

POLITIKK:

Det skulle være et budsjett for folk nå og for fremtiden. På mange måter har dette blitt et budsjettforslag for fremtiden. Økning av frikortgrensen, tilbud om videreog etterutdanning til flere lærere og 332 millioner mer til idretten, er alle gode eksempler. Det som jeg derimot er veldig skuffet over er forslaget om å øke tollfrigrensen fra 200 kroner til 500 kronre, som vil innebære en svekkelse av norske handelsbedrifters konkurransekraft og gi utenlandske netthandelsaktører et konkurransefortrinn.

Den norske e-handelen er i kraftig vekst, og den kommer til å fortsette å øke. Derfor skjønner jeg ikke hvorfor Høyre vil gå med på det jeg vil kalle å subsidiere utenlandske bedrifter. Jeg er for frihandel, og det er derfor jeg reagerer på forslaget. Dette gir dem et konkurransefortrinn da de kan selge varer under 500 kroner 20 prosent billigere på ellers like vilkår. Flere nettgründere har uttalt seg om konsekvensene av dette forslaget. Blant annet Einar Brandsdal som sysselsetter over 100 personer og omsetter for 400 millioner gjennom bedriften netthandel.no i Vest-Agder.

Han uttaler at en naturlig konsekvens for ham er å flytte bedriften sin til utlandet for å kunne holde konkurransedyktige priser. Dette medfører tap av over 100 arbeidsplasser, tap av skatteinntekter og ødeleggelse av muligheten for fremtidig sysselsetting. Jeg lurer på hvordan dette går inn i det regjeringen kaller et framtidsrettet statsbudsjett?

Erik Johan Tellefsen Lindøe Styremedlem Aust-Agder Unge Høyre

Back To Top