fbpx
skip to Main Content

Når det blåser som verst…

I denne utgaven kan du blant annet lese om barneavdelingen på sykehuset i Arendal som nok en gang må fri til befolkningen for å etterkomme behovet for en ny EEG-maskin. I 2011 samlet «SSA i våre hjerter» og «Inger Maries fakkelfond» inn 600 000 kroner til nytt EEG-utstyr for bruk ved Habiliteringsseksjonen, og spørsmålet er nå om befolkningen er villig til igjen å være med på enda et nytt spleiselag. Ønsket kommer fordi det per i dag er for lang ventetid, og i og med at sykehuset er inne i en investeringsstopp ser ikke barnenevrologen noen annen mulig enn å ty til frieri igjen.

Den siste tiden har det foregått flere debatter rundt det nye transittmottaket på Hove, og da den kommunale barnehagen på Hove så seg nødt til å stenge på grunn av at foreldrene nektet å sende ungene sine dit, toppet det seg for mange.  Det hele startet da det dukket opp asylsøkere inne i barnehagen, og noen av foreldrene opplevde slåssing på utsiden av barnehagen under et foreldremøte. Da Arendals Tidende publiserte saken om stengingen på facebook haglet det inn med kommentarer. Rasistiske, hatefulle og ufine kommentarer som lett kan vitne om mangel på medmenneskelig nestekjærlighet.

I samme ånd snakker vi varmt om  å ta vare på hverandre og hjelpe hverandre. Vi topper statistikken når det kommer til dugnadsarbeid. Utallige mennesker har ryddet i skapene sine for å hjelpe barnefamiliene på Hove, en handling som vitner om mye nestekjærlighet og omtanke for dem rundt oss. Kontrastene er store når vi leser de dømmende kommentarene, for så i neste øyeblikk lese om hvor viktig det er å hjelpe og ta vare på akkurat de samme menneskene. Mens det blåser som verst, både for flyktningene og for oss som sitter hjemme i våre trygge stuer, er det viktig å huske at det handler om mennesker, tross alt.

Linda_sign

 

 

Back To Top