fbpx
skip to Main Content

Leder: Modige satsninger

I 2016 har en rekke nye bedrifter sett dagens lys i Arendal, en av dem kan du lese om i helgens magasin. En rekke bedrifter har også kjent at det kan være tungt å holde dørene oppe når oljekrisa preger nyhetsbildet og nordmenn drar glidelåsen på lommeboka litt ekstra godt igjen, en av dem kan du også lese om i dagens magasin.

Når fylket vårt har landets nest høyeste arbeidsledighet er det mest av alt fordi de oljerelaterte arbeidsplassene er utsatt, men frykten for dårligere tider preger hele næringslivet. Viljen til å ta en stor eller liten utgift blir litt mindre, og det blir litt tøffere å drive næring.

Derfor er det flott at arendalitter med en gründer i magen får mulighet til å realisere sine drømmer, med fortsatt støtte fra NAV i form av dagpenger. På denne måten kan man ta sjansen og forsøke å starte opp sin egen virksomhet uten at risikoen blir altfor stor å bære. Når antall personer som benytter seg av tilbudet har økt fra 43 i 2014 til 94 i 2016 betyr det at enda flere personer får mulighet til å realisere sin drøm, heller enn å bli sittende som arbeidsledig uten å ha noe å fylle dagene med.

Det forventes at arbeidsledigheten skal fortsette å stige litt, før den når en topp og snur i løpet av året. Mens vi venter på snuoperasjonen er det flott at privatpersoner får mulighet til å realisere sine drømmer med litt mindre risiko på grunn av støtte fra den norske velferdsstaten.

Back To Top