fbpx
Annonse:
Grete A. Husebø Ansvarlig Redaktør
Grete A. Husebø Ansvarlig redaktør

Mens vi svever…

Mens drakampen mellom Arendals befolkning og Sørlandet sykehus helseforetaks bikker mot vest, og regjeringens sykehusplan skal være på trappene er det lite som er sikkert når det kommer til helse, omsorg og trygghet i Arendal i fremtiden. Siste steg i utviklingen er at ventende foreldre må reise til Kristiansand for nødvendig hjelp om fødselen ikke er ventet å gå for seg som normalt, og at akutte problemer under en fødsel ikke lenger tas hånd om på sykehuset i byen.

I denne virkeligheten er luftambulansen en viktig hjørnesten i sykehuset på toppen av Kloppenebakken. Det gule helikopteret og teamet som er på vakt kan ta dem som trenger hjelp fra Arendal til Oslo på 55 minutter, og turen til Kristiansand tar kun 17 om vinden spiller på lag. Dessverre kan teamet du kan lese om i denne utgaven av Arendals tidende bli enda viktigere, etter at helseminister Bent Høie klargjør hva som er hans ambisjoner for store og små sykehus i landet vårt.

I Arendal er vi stolte av, og villige til å kjempe for sykehuset vårt. Det har vi vist gang på gang i motstand mot nedlegging av avdelinger der. En annen ting vi kan være stolte av er byens kulturliv og kulturtilbud. Dette har Stephan Hergel vært en kraftig ressurs for i ti år. Med magasinet du nå holder i hånden kan du benytte anledningen til å bli bedre kjent med arendalitten før han tar seg en pause i byen og setter nesa mot nye eventyr.