fbpx
skip to Main Content

Logoer til besvær

Neste uke er Arendal den sentrale møteplassen for det politiske og samfunnsengasjerte Norge. For tredje gangen på rad arrangeres Arendalsuka, og byen vil igjen få stor og verdifull nasjonal oppmerksomhet. Selv om det ikke er valgår i år, har de driftige arrangørene satt sammen et stort og innholdsrikt program. Ja, de mener selv at årets tilbud overgår det som har vært presentert tidligere. Spesielt fremheves det at flere programposter vil innby til mer refleksjon og fordypning, nettopp fordi det ikke er noen innledning til valgkamp i år.

Dette setter vi pris på. I fjor hadde vi gleden av å være til stede da Anne Grosvold utfordret Kåre Willoch, Anne Enger og Hadia Tajiik om «Livets store spørsmål». Gjennom en kunnskapsrik, samfunnsengasjert og reflektert samtale fikk tilhørerne i Store Torungen oppleve to flotte timer. I de vanlige settingene under en politisk debatt går det som regel unna i rasende tempo, oppe på «bølgetoppene». Der formålet i hovedsak er å forsvare seg, eller angripe politiske motstandere. Vi gleder oss derfor til flere innslag med refleksjon og innsyn.

Også i år er det reist spørsmål om arbeidsutvalget for Arendalsuka og sammensettingen. Stridens kjerne er First House og den rolle Leif Monsen som styreleder i selskapet har i forhold til sin posisjon som medlem av arbeidsutvalget. Denne problemstillingen er for øvrig bare «et hakk i plata» fra tidligere år. Tilsvarende har det også dukket opp uklarheter rundt bruken av logoen til Fylkesmannen i forbindelse med Arendalsuka. Så spisset har det blitt at ordfører Einar Halvorsen har sett seg nødt til å sende ut en pressmelding om saken. Her presiserer han at Arendalsuka er et dugnadsarbeid at de som deltar oppnår ingen særskilte rettigheter.

Det er ingen grunn til å mistro dette, men samtidig sier ordføreren i pressemeldingen at han som leder av Rådet for Arendalsuka vil sørge for at det tidlig i høst blir en grundig debatt i Rådet om komiteens sammensetning og bruken av logoer fremover. Dette høres ut til å være en klok beslutning. Det er tydelig at her er det behov for flere justeringer.

Logoer eller komitesammensetninger, vi gleder oss mest til innholdsrike dager som Arendalsuka inviterer til. Også i år.

Back To Top