fbpx
skip to Main Content

LEDER: Tenk at nå er dagen her!

Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt. Og i år er ruta for toget snudd på hodet. I spaltene Ukas navn og Heljepraten kan du lese om hva to tradisjonsbundne mennesker mener om dette. Og om hvilke muligheter vi kan gå i møte dersom vi våger å se på ting litt baklengs.

I helgens utgave av Arendals Tidende byr vi imidlertid på mer enn nasjonaldsagsstoff. I Historiske Arendal kan du lese om historien bak grunnleggingen av et barnehjem på Hisøy og hvordan frivillige sjeler i lokalmiljøet var først ute med å tenke nytt om hvordan «vanrøktede børn» kunne ivaretas.

AT HELG tar deg også med på en reise i tiden og historien til norsk skole. Sett gjennom øynene til to lærere som har undervist på Roligheden skole i nesten 40 år forteller vi hvordan undervisningen har forandret seg. Hvordan fordypningsfagene forsvant fra timeplanen. Hvordan EDB-kunnskapene etter hvert ble mer og mer nødvendige, og spredte seg til flere og flere plattformer. Hvordan «pøbelungene» ble faset ut. Hvordan lærerne gikk over fra å ha ansvar for fag til å ha ansvar for hele eleven. Og hvordan psykisk helse nærmest krasjet inn i læreryrket med full styrke.

Med det skal du ha mer enn nok å lese på, på vei inn i pinsehelga. Vi i Arendals Tidende ønsker alle våre lesere en fortreffelig pinse og en feiende flott nasjonaldag.

Back To Top