fbpx
Annonse:

Leder: Skolehusets fire vegger

Skolene er en av de viktigste institusjonene vi har i kommunen vår. Det er her våre unge håpefulle skal få hjelp til å brette ut det potensialet de har inni seg. Så da er det kanskje ikke så rart at skole til stadighet er gjenstand for politisk diskusjon om hvordan de kan utformes best mulig. I denne ukas utgave av Arendals Tidende setter vi fokus på tilstanden på skolebyggene i kommunen over seks temasider. Det gjør vi for å opplyse om ett av temaene som er nyttig for innbyggerne å vite mer om før de går til urnene og avgjøre hvem som skal styre kommunen vår de neste fire årene.

Skolebyggene er langt fra det eneste som avgjør hvor godt utbytte arendalselevene får av skolehverdagen. Det finnes heldigvis lærere som kan trylle frem gull i klasserom som minner om gråstein. En enorm utvikling i læringsmateriell har åpnet for å tenke utenfor boksen, og lærebøkene er bare ett av mange alternativ. Størrelsen på skolene kan også være avgjørende. Store og robuste enheter med muligheter god sterk faglig utvikling gir noen muligheter, mens små enheter hvor alle kjenner hverandre kan være fordelaktig for andre.

I denne utgaven har vi valgt å fokusere på lokalene arendalselevene lærer i, for der er det store kontraster innenfor skolen vår. Mens noen elever går på nye skoler med fasiliteter som gir fantastiske muligheter, går andre på nedslitte skolebygg uten ordentlig ventilasjon. I denne avisa kan du lese om den nyåpnede Roligheden skole med alle dens fasiliteter. Det er vel fortjent, og en stor verdi for Tromøy. Samtidig som det står i sterk kontrast til Nesheim skole hvor de drømmer om nytt ventilasjonsanlegg, naturfagsrom og kjøkken.

Skolebyggene trenger både jevnlig vedlikehold og hyppige oppgraderinger om man skal unngå at elever må sitte i boblejakka inne om vinteren, eller fortelle at de synes det er vanskelig å puste inne om sommeren, sånn fire elever fra Roligheden skole forteller om den gamle skolen i dagens avis. Det krever en vilje til å prioritere vedlikehold jevnt og trutt, ikke bare når behovet har nådd en prislapp i hundre millionersklassen.