fbpx
skip to Main Content

LEDER: Psyk utvikling

I denne utgaven av Arendals Tidende HELG kan du lese om et lokalt prosjekt for bedre helse blant ungdom. TV-agder har på oppdrag for Sørlandet sykehus’ avdeling for barn og unges psykiske helse (Abup)  produsert åtte episoder av en TV-serie med fokus på hva som skaper god psykisk helse.

TV-serien er produsert med lokale krefter og ressurser, men den har en langt større rekkevidde. For psykisk helse blir et stadig større problem for stadig flere barn, ungdommer og unge voksne. Folkehelseinstituttet opplyser i en artikkel publisert i fjor at opp til 20 prosent av barn og unge har nedsatt funksjon på grunn av psykiske plager som angst og depresjon. Hos omtrent åtte prosent skal problemene være så store at de kategoriseres som en psykisk lidelse.

Mobbing, omsorgssvikt, kjærlighetssorg eller ganske enkelt et enormt forventningspress innenfra og fra omgivelsene kan ligge bak. Arendals Tidende mener problemene med barn og unges psykiske helse øker i takt med at sosiale medier øker sin tilstedeværelse i våre liv. Sosiale medier er personlige og kan oppfattes som en presentasjon av hvordan menneskene rundt deg har det, at de i realiteten er en blankpolert overflate kan være lett å glemme for mennesker i alle aldre. Barn og unge som opplever hormoner som raser rundt i kroppen og som fortsatt har de fleste av sine erfaringer liggende foran seg i tid kan ha lett for å glemme dette, og når de flere ganger til dagen blir utsatt for de perfekte inntrykkene kan resultatet bli et enormt press som er vanskelig å takle for mange.

Dersom Abup klarer å engasjere ungdom med sin nyutviklede TV-serie kan et par steg være tatt tilbake i marathonet sosiale medier presser frem.

Back To Top