fbpx
skip to Main Content

LEDER: Prisverdig sentrumsutvikling?

I dagens utgave av Arendals Tidende kan du lese om hvordan Arendalsuka har mottatt en pris fra organisasjonen Norsk Sentrumsutvikling. Hedersprisen legger vekt på hvordan arrangementet trekker mennesker ut i gatene og gjør nytte av sentrums møtepunkt. Prisutdeleren mener dette gjøres i kontrast til flere arrangement der møtene avholdes på et innestengt konferanserom, gjerne utenfor byen og håper andre skal ta lærdom av Arendalsuka.

Det er vanskelig å se for seg hvordan både Arendalsuka og Arendalskonferansen skulle blitt en realitet uten Arendal kultur- og rådhus som nå har preget byen vår i elleve år. Store og Lille Torungen fungerer til foredrag under Arendalsuka så vel som til konserter fra drevne og mindre drevne artister og arrangører.

Et eksempel på sistnevnte kan du også lese om i denne avisa. Arrangementet «Gi drømmen en sjanse» som ble stablet på bena av Arendal og Nedenes Rotaryklubb trakk fulle hus forrige uke. Å mobilisere nok krefter til å skape et arrangement av et slikt kaliber og samtidig samle inn et ukjent antall kroner til gatebarn på Zanzibar ville heller ikke vært mulig uten Arendal kultur- og rådhus.

Å dele ut en sentrumsutviklingspris i Arendal kan synes både lite gjennomtenkt og arrogant. Vi vet at mange butikkeiere sliter med for få besøkende mellom sommer- og julesesongene. Vi vet også at lokaler blir stående tomme over lengre tid. Det krever bevissthet og kritiske spørsmål, ikke bare skryt, dersom vi skal ha et levende sentrum i Arendal i fremtiden.

Samtidig peker organisasjonen Norsk sentrumsutvikling på noe viktig når deler ut en pris til Arendalsuka. For med hjelp fra gode fasiliteter som er bygget opp i Arendal over tid kan arrangement som engasjerer lokalbefolkningen gå av stabelen med stor suksess. Gang etter gang.

Back To Top