fbpx
skip to Main Content

LEDER: På tide å stemme

Litt over halvparten av de 34.514 stemmeberettigede i Arendal kommune benyttet seg av stemmeretten sin i 2015. Nærmere bestemt 55,3 prosent. På landsbasis brukte omtrent 60 prosent stemmeretten sin i 2015. Til tross for at det tallet er litt høyere, er det fryktelig lavt.

Valget av hvem som skal styre din hjemkommune eller ditt fylke er ufattelig viktig. Det handler om hvordan bestemor skal ha det på eldrehjem. Det handler om hva hverdagen til barna dine skal innebære i skole eller barnehage. Det betyr noe for hvor stor innsats som blir lagt i å skape og beholde lokale arbeidsplasser. Det kan være utslagsgivende for hvor sterk posisjon Arendal kommune får det nye Agder-fylket. Summen som trekkes fra din lønn i skatter og avgifter bestemmes indirekte av antall stemmer som gis i valget. Det betyr noe for om du som bor i utkanten av Arendal skal ha feriegjester eller fastboende til nabo, hvor langt det skal være til bank eller postkontor og hvor ofte bussen skal gå forbi huset ditt.

Hvordan du blir representert i bystyret som skal forvalte våre felles interesser fra 2019 til 2023 har heller ikke bare med hvilket parti som styrer å gjøre. I tillegg til å gi din stemme med det partiet du føler best representerer deg, kan du gi enkeltstemmer til dem du mener best kan representere dine særinteresser. Enten det er viktig for deg at et bestemt synspunkt på Hove-saken er representert i bystyresalen, om du vil ha flere som er kritisk til offentlig pengebruk eller om du mener det er viktig å få flere kvinner på plass.

Arendal er en by å være stolt av. Vi har store arrangement som setter oss på kartet, vi har en natur få andre plasser kan måle seg med og vi har innbyggere som engasjerer seg i kultur og frivillighet. At kun halvparten av innbyggerne bruker retten til å forme kommunen sin ved lokalvalget er imidlertid ikke noe å være stolt av. Derfor oppfordrer Arendals Tidende deg til å lese, lære og bli klok frem mot valget. De siste månedene har vi gjort vårt beste for å gi deg den informasjonen du trenger med å intervjue alle ordførerkandidatene og sette store tema på dagsorden i forkant av valget. Nå er det på tide å benytte anledningen til å gå til valgurna med kryss og stemmeseddel for å være sikker på at Arendal kommune best mulig representerer deg de neste fire årene.

Back To Top