fbpx
skip to Main Content

Leder: Nå stakes veien videre

 

Valget er overstått og en ny sammensetning av folk som skal styre kommunen vår frem mot 2023. I dagens magasin gir vi deg en oversikt over hvem disse 39 personene er.

Vi forteller deg hvem som er nye, hvem som går ut og hvem som blir sittende. Vi tar for oss valgdeltagelsen og ser på hvor i kommunen flest folk har valgt å benytte stemmeretten, og hvem som har flertall i de forskjellige kretsene i kommunen. Vi gir deg intervju med ordføreren som skal styre Arendal de neste fire årene, og sjekker hva som nå skal settes øverst på prioriteringslista. Samtidig forteller vi deg hvordan fordelingen mellom damer og menn har endret seg, om antall med innvandrerbakgrunn har endret seg og hvordan gjennomsnittsalderen på en bystyrerepresentant ser ut nå i forhold til etter valget.

Vi sjekker også hvor i Arendal kandidatene kommer fra, og hvilke områder som nå er best representert i bystyresalen. I tillegg tar vi naturligvis for oss personstemmene og ser på hvilke kandidater folket har ønsket å løfte.

Eiendomsskatten har vært et tema som har opprørt mange i valgkampen, nå viser det seg om det blir flertall for retaksering eller ikek. En joker har også vært den nyetablerte Hovelista. Til tross for at de er en liste etablert for en enkeltsak, har de jobbet for å profilere seg som en liste med en bred politikk for hele Arendal. Valgresultatet viser at mange mener de har jobbet godt for det. 6,2 prosent oppslutning og 1330 stemmer er fasiten. Det holder til to plasser i bystyresalen.

Fasiten viser også at hele fem parti skal sitte i bystyret med kun ett mandat: Helsepartiet, Pensjonistpartiet, Miljøpartiet de Grønne, Rødt og Venstre. Det betyr mange personer som er ferske i politikken, som jobber uten å samarbeide med partikolleger i bystyresalen og som potensielt både kan hoppe over til et annet parti og slite med å få flertall for sine saker.

De neste fire årene kan bli både spennende og turbulente i bystyresalen, Arendals Tidende ønsker lykke til og håper Arendals beste blir mer sentralt enn partipolitikken.

 

Back To Top