fbpx
skip to Main Content

Leder: Livserfaring

I helgas magasin fra Arendals Tidende får du muligheten til å stifte bekjentskap med to mennesker som har brukt erfaringer livet og arbeidslivet til å hjelpe andre.

SVs ordførerkandidat Inger Brokka de Ruiter har jobbet som barnehagelærer, sosiallærer og miljøterapeut. Samtidig har den største jobben av alle: Arbeidet med å være mamma for en liten gutt med autisme, rustet henne for å representere de svakeste i samfunnet. Nå tar hun steget fra å være aksjonist til å bli politiker, og det blir spennende å se hva hun klarer å utrette fra bystyresalen med en kompromissløs vilje til å kjempe de svakestes sak.

Som lærer blir man også vant til å kjempe for de svake barna. Pensjonisten Lars Christian Holmeide har viet sitt liv til å engasjere sterke og svake elever i naturfag. Han snakker om hvordan den norske skolen gjør stadig mer plass til tester, målinger og prøver, og hvordan læring og elevens beste får stadig mindre plass. Det er inspirerende å lese om hvordan han har brukt knall, smell og friluft til å engasjere elevene i naturfag. Meningene om læreryrket er tema for mang en politisk og faglig diskusjon, og selv om nok ikke alle er enig med Holmeide er det verdifullt å høre fra en som har tilbrakt et helt liv bak kateteret.

Få også med deg de faste spaltene våre denne helga. Vi forteller deg hva som rørte seg i Arendal for fem og ti år siden, utfordrer deg med lokalt kryssord og heljekviss og serverer deg deilige oppskrifter på et sølvfat. I heljepraten lar vi deg lese et litt frustrert skråblikk på NAVs scanneprosesser.

God lesning, og god helj!

Back To Top