fbpx
skip to Main Content

LEDER: Kultursatsning

Helgas utgave av Arendals lokale magasin må sies å yte kulturbyen Arendal rettferdighet. Her får du stifte god bekjentskap med en av våre lokale artister som forsøker å leve av musikken. Du kan lese om et lokalt prosjekt hvor gamle dikt er gjort om til musikk. Og du kan lese hva vår anmelder mener om granerevyen som hadde premiere forrige fredag og som spilles i kulturhuset igjen i helga.

Under Arendalsuka for fem måneder siden kåret kulturminister Linda Hoftad Helleland Arendal til årets musikkommune. Ordfører Robert Cornels Nordli tok imot prisen og mente det samholdet kulturlivet i Arendal har var en viktig grunn til at den kunne utdeles. Prisen på 50.000 kroner deles ut av Norsk musikkråd og Norsk tipping.

Til tross for utmerkelsen er det imidlertid fortsatt laber satsning på unge musikanter i kommunen vår. Verken flertallet av de som spiller i band eller korps har mulighet til å øve sammen et sted hvor det ikke truer helse og hørsel.

Arendals Tidende intervjuet de fem politiske kulturtoppene Pål Koren Pedersen fra Venstre, Gjermund Orrego Bjørndahl og Ottar Vigerstøl fra Arbeiderpartiet, Benedikte Nilsen fra Høyre og Einar Krafft Myhren fra Sosialistsisk venstreparti, for halvannet år siden. Da hadde det nye bystyret nettopp blitt valgt og de fortalte hva de mente var viktig å satse på i kulturen de kommende fire årene. Samtlige svarte at nye øvelseslokaler for kulturen og kulturskolen måtte på plass.

Halvannet år senere er satsningen fortsatt fraværende og lite har skjedd. Det må snus om Arendal fortsatt skal være verdig å kåres til årets musikkommune ti år frem i tid.

Back To Top