fbpx
skip to Main Content

LEDER: Hvor forsvinner varmen?

I helgens magasin fra Arendals Tidende får du muligheten til å bli bedre kjent med Laila Tjønnvåg som er et kjent ansikt for de fleste av byens narkomane. Tjønnvåg forteller om sin oppvekst hvor hun fra barnsben av lærte at alle mennesker er like mye verdt, og om hvordan det har formet henne videre i livet. Hun mener Arendal er et for kaldt samfunn hvor vi bryr oss for lite om dem som sliter.

Etter at natthjemmet i Arendal ble lagt ned finnes det ikke noe sted dem som trenger husly kan gå, dersom de ikke har et vedtak fra NAV. Dette gjør at mennesker med et akutt behov ikke får husly, og uten venner med en ledig seng eller sofa kan alternativet raskt bli å forsøke å få noen timer på øyet utendørs.

Samtidig som Tjønnvåg snakker om et for kaldt samfunn, har et nytt tilbud dukket opp for at hjemløse og narkomane skal få noe å varme seg på. Arendals Tidende skrev forrige uke om konseptet «kaffe på vent. Tyholmen kolonial er den siste cafeen i byen som har omfavnet dette. Innehaverne snakker om arendalitter som er ivrige etter å bidra og hjelpe, og forteller at de har flere kaffekopper på vent enn de klarer å dele ut.

Eksempelet fra Tyholmen kolonial viser med all tydelighet at det er stor vilje til å hjelpe å gi, mens uttalelsene fra Laila Tjønnvåg viser at hjelpen ikke kommer frem. Hvor forsvinner varmen?

Back To Top