fbpx
skip to Main Content

Leder: Hos oss lever intervjuet i beste velgående

Det er tøft å drive lokalavis i Arendal, og for å klare å opprettholde driften er vi fullstendig prisgitt og takknemlige for alle de som velger å abonnere på lokalavisa.  I vår redaksjonelle satsning forsøker vi så langt det lar seg gjøre å sette et positivt fokus på utviklingen i byen vår. Det betyr ikke at vi ikke skal bruke den kritiske sansen der den hører til, men det betyr også at vi skal ha respekt for at det vi trykker i avisa har en innvirkning på dem vi omtaler.

I forrige uke fikk vi i avisa nok et bevis hvor tøft det er å overleve som en selvstendig aktør i mediemarkedet. Regningene hadde hopet seg opp, og vi hadde havnet så bakpå i en betaling til skatteoppkreveren at de valgte å sende en konkursbegjæring. Årsaken var at pressestøtta var forsinka, og dette hadde vi en avklaring på med skatteoppkreveren, men begjæringen ble likevel sendt. Vår «storebroravis», regionavisen Agderposten, valgte å gjøre en sak på dette denne uka. Til tross for at de fikk opplyst at kravet er betalt og saken er ute av verden ville redaktøren ha en sak, fikk vår daglige leder opplyst i dialog med journalisten. Vi ble også kontaktet av NRK Sørlandet, som valgte å legge bort saken da de hørte at den allerede var oppgjort.

Når vi som avis selv havner i mediene søkelys, og måten vi blir håndtert på er så annerledes enn vi selv ville håndtert en sak, blir det naturlig å reagere.

Den neste måneden ligger åtte konkursbegjæringer fra skatteoppkreveren til behandling hos Aust-Agder tingrett. Det kunne dannet grunnlag for å stille spørsmål om hvordan det er å drive i markedet i Aust-Agder. Vi mener en sak om en konkursbegjæring i det minste burde inneholde nok journalistisk innsats til å stille spørsmål om hva som ligger bak, hvordan det står til med økonomien og om det blir nødvendig å ta grep fremover. Det vi fikk var et tilbud om å sende kommentarer på SMS eller e-post. Er intervjuets tid forbi?

Den respekten som ligger i å sette seg inn i sakene og personene vi skriver om tar tid å yte, og journalisters tid koster penger. Den tida ønsker vi imidlertid fortsatt å sette av, og vi håper du nyter godt av den kostbare journalistikken vi kan presentere i helgas magasin. Sett deg ned og nyt historien og lærgründeren Marius Bodvin, om Tromøy skolemusikkorps stolte dirigent, om reko-ringen som gir små lokale produsenter nye muligheter og ikke minst en frustrert beretning om sponsing av historien om skapelsen i ukas Heljeprat.

God lesning og god helj!

Back To Top