fbpx
skip to Main Content

LEDER: Herlig inkludering

To fantastiske tilbud for barn og unge er i ferd med å innta Arendal.

På Tromøy settes fritidsklubb-prosjektet #Fritidsforum i gang. Målet med dette er å kunne knytte barn fra hele øya sammen og tilby både et varmt måltid, aktiviteter og leksehjelp etter skolen. Dette er en gave til foreldrene og barna på øya. Fordi den tida man da får sammen etter endt mat og leksehjelp kan brukes til å være sammen heller enn å tvinge seg gjennom tunge hjemmelekser. Fordi alle barn får samme mulighet til å delta på fritidsaktiviteter. Fordi aktivitetene finner sted like etter skolen så foreldre slipper å kjøre og hente. Og fordi barna får knytte gode minner til skolen, som ikke bare har med fag og friminutt å gjøre.

Arendals Tidende heier på prosjektet og krysser fingrene for at det lykkes med å gi barn på østre og vestre del av Tromøy samme tilbud. Dersom #Fritidsforum kan knytte sammen en hel øy, kan det kanskje også glede barn i resten av kommunen senere.

Samtidig skal et pilotprosjekt med et fritidskort som gir gratis fritidsaktiviteter testes ut til barn i Arendal kommune. Det er gledelig at barn i kommunen vår får denne muligheten, en mulighet som er viktigere enn de fleste husker på i hverdagen. For selv om de aller fleste av oss har råd til å sende barna på de aktivitetene barna ønsker, gjør det et alvorlig innhugg i lommeboka når turnavgiften og korpskontigenten skal dekkes for minstemann, mens eldstemann vil ha 400 kroner til å trene på treningssenter hver måned. For dem med litt lavere inntekt enn snittet er det ofte nødvendig å si nei til barna, og de får dermed ikke samme mulighet som andre.

Med #Fritidsforum og et pilotprosjekt hvor gratis fritidsaktiviteter testes ut er man kommet et godt stykke på veien mot at flere barn får mulighet til å utvikle seg og blir inkludert i samfunnet.

 

Back To Top