fbpx
skip to Main Content

Leder: Heder og ære til mangt og mye

Arendal har en rekke personer som har markert seg gjennom flere år. I denne utgaven kan du blant annet lese om musiker Geir Emanuelsen som ble overrasket av nærmere hundre personer som stilte opp for å hedre musikeren da han fylte femti år for en uke siden.

Emanuelsen har bidratt til kulturlivet på flere områder. Han har vært aktiv innen ungdomsarbeid og hjulpet til med å starte karrieren til flere unge håpefulle musikere. Han er sentral i brukerbandet «Hot scooters» der han hver uke stiller opp på øvelser, og han er en stor bidragsyter til kulturlivet gjennom sin jobb på Munkehaugen kultursenter.

Arendal kommune går foran som en foregangskommune ved å tilby brukerne av omsorgstilbud som blant annet hjemmehjelptjenester og personlig assistanse fritt brukervalg. Ikke alle vet at du faktisk kan velge private foretak, uten ekstra kostnader.

Med vekt på trygghet, kvalitet og lokal tilhørighet har Bergenseren Mona Hauglid har gjort Sørlending av og flyttet til Arendal for å drive privat helseforetak. Gjennom selskapet «Prima omsorg» skal hun bidra til å styrke helsevesenets omsorgsavdeling i kommunen. Uten tanke for verken stoppeklokke eller andre tidsbegrensninger kan eldre og andre omsorgstrengende velge det private foretaket framfor kommunale tiltak.

I denne avisa kan du også lese om arendalsjenta Charlotte Johansen som driver aktivt hjelpetiltak for slumbarn på Filippinene. På idealistiske grunnlag har hun viet ni år av livet sitt til å jobbe for bedre kunnskap og utdanning for at disse barna skal få en bedre framtid.

Arendal innehar en rekke personer som fortjener både overraskelsespartyer, heder og ære. Det kan vi godt være bekjent av.

Linda Christensen
Kulturredaktør

Back To Top