fbpx
skip to Main Content

LEDER: Frivillighet og pengeknipe

Denne helgens utgave av AT-Helg er av det virkelig hjertevarmende og det virkelig hjerteskjærende slaget. Vi starter med de gode nyhetene.

I sportsreportasjen kan du lese om det frivillige arbeidet dugnadsgjengen rundt ØIF Arendal gjør. Hver gang det er tid for hjemmekamp trapper nærmere 100 mennesker med tett eller fjern tilknytning til håndballaget opp for å realisere alt som skal til for at en kamp skal kunne gå av stabelen: Alt fra gulvlegging til vafler. Viljen disse menneskene viser til å gi av sin egen tid og energi for et prosjekt som beriker livet i Arendal og ikke minst byens omdømme fortjener virkelig berømmelse. Det fikk de også i fjor da dugnadsgjengen mottok Arendal kommunes frivillighetspris, og det får de igjen gjennom en grundig reportasje og nettsak hos Arendals Tidende.

På den hjerteskjærende fronten handler det om de mange behovene for investeringer administrasjonen i kommunen har vist frem når de har sett på behov for nye bygg og opprustning av de eksisterende byggene i kommunalt eie. Hvert eneste av de kommunale byggene som ikke holder god nok standart representerer elever eller hjelpetrengende som i større eller mindre grad får et dårligere tilbud enn de i realiteten fortjener. Arbeidet med å ruste opp og bygge nye bygg blir i beste fall beskjedent, etter rådmannens forslag til budsjett for Arendal kommune i 2016 å dømme. I desember blir det bystyrepolitikernes jobb å bestemme hva som skal løftes opp på agendaen og hva som plent må nedprioriteres.

Er du av typen som liker å få gode nyheter etter dårlige kan det være lurt å lese denne helgens magasin i den siderekkefølgen det er satt opp. Ellers står du naturligvis fritt til å velge.

God helg!

Back To Top