fbpx
skip to Main Content

Leder: Fotball, ettervern og festivalrus

De fleste møter en eller annen gang gjennom livet på en motbakke. I denne utgaven kan du lese om «Motbakkefestivalen» som ble avviklet i forrige uke, med fokus på alle dem som har møtt motgang.

Som en del av festivalen ble det arrangert gatefotballturnering på Sam Eydes plass. Ifølge Are Trondal fra enhet levekår innen psykisk helse og rus i kommunen, er gatefotball et godt tilbud til rusmisbrukere som har fullført behandling. Her blir de ivaretatt, de treffer nye mennesker utenfor rusmiljøet og i tillegg får de fysisk trening samtidig som de bygger opp et helt nytt nettverk. Det handler om å inkludere, være rause og gi folk en ny sjanse, og det er «Motbakkefestivalen» et strålende godt eksempel på. Her samles folk fra alle miljøer, de tar vare på hverandre og de behandler hverandre med respekt.

I dagens samfunn er vi mer åpne nå enn før. Likevel er det fortsatt mye «tabu» når det kommer til personlige utfordringer i livet.  Helst skal vi være perfekte, ungene våres skal være flinke og snille og utad skal alt tilsynelatende se greit ut, men hvem er det egentlig vi vil stå til rette for? Hvilken dommer skal dømme deg til et svakere individ om du ikke lever opp til dagens A4-standard?

Vi skriver juli, det er sommer og festivaltid der «Motbakkefestivalen» går foran med et godt eksempel på god festivalskikk, inkludering og samhold. Arendals Tidende syns det er flott at det nå også har blitt et alternativ for de som har litt mindre ressurser til å skape sin egen sommerfestival.

Linda Christensen
Kulturredaktør

Back To Top