fbpx
skip to Main Content

LEDER: Fire nye år

Forrige uke ble det klart at partiene som danner dagens posisjon blir sittende i fire år til, med Miljøpartiet de Grønne som et tilskudd på laget. I tillegg er naturlig nok noe av folka byttet ut med nye mennesker med frisk energi og pågangsmot.

Etter forrige valg hadde Arbeiderpartiet nesten kun ett eneste valgløfte, nemlig å bygge nye Roligheden skole. Nå er ordførerens parti blitt vesentlig svakere og Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet har kommet inn som to store posisjonsparti. Kristelig folkeparti har mistet oppslutning, men blir sittende med varaordføreren. Venstre skal ha sine gjennomslag. Og miljøpartiet skal også være en del av posisjonen og fortjener å bli hørt.

Dersom disse seks partienes ønsker lar seg realisere innen kommunens budsjett kan innbyggerne glede seg over mange små og store tiltak som gjør hverdagen enklere, ikke minst de familiene der ute som prøver å presse litt miljøvennlige tiltak inn sammen med resten av ingrediensene i tidsklemma.

Ordførerens parti har imidlertid mistet elleve prosentpoeng siden forrige valg, og det er helt klart at samarbeidet vil bli vanskeligere i denne perioden. Sv og Sp kommer inn i som to kraftkarer med henholdsvis 7,6 og 6,9 av velgerne i ryggen. Det betyr at de må høres. Småpartiene Venstre og miljøpartiet skal også være fornøyde nok gjennom fire år til å forbli i samarbeidet. Samtidig kommer både personer og parti med så godt som ingen erfaring fra politikken i Arendal inn i både posisjonen og opposisjonen. Robert Cornels Nordli har fire år bak seg med ordførerklubba i hånda, og det er godt for han kommer nok til å trenge både erfaring og klubbe hvis kommunen skal styres med en like tydelig visjon i den kommende perioden som den vi er i ferd med å legge bak oss.

Alternativet kjenner vi godt fra forrige gang Høyre og Fremskrittspartiet delte på ordføreroppgaven i Arendal. Samarbeidet var ikke stødig nok, og resultatet ble at posisjonen sprakk og flertallet måtte forhandles sak for sak.

Arendals tidende gratulerer alle de som har stått på i valgkampen for å fremme sin beste plan for Arendal for de neste fire årene, og ønsker de 39 som fikk velgernes tillit lykke til.

 

Back To Top