fbpx
skip to Main Content

LEDER: Ett år alene i Arendal

Om kun en liten uke er jula over oss for fullt. Vi skal kose oss med dem vi er glade i og nyte god mat og hverandre. Midt i mørketida gir vi oss selv et velfortjent avbrekk som vi kaller juleferie, og alle hjerter gleder seg.

For noen iblant oss er imidlertid ikke desember en eneste stor gledesfest. I dette magasinet kan du lese mer om hvordan det har vært å komme til Arendal som enslig mindreårig asylsøker. En av dem du får bli kjent med en Navid. Han er en suksesshistorie i integreringsøyemed. Han har fått oppholdstillatelse, lært mye norsk, har planer om å få en utdannelse og har allerede skaffet seg en deltidsjobb. I tillegg har han fått både norske venner og venner blant andre innvandrere. Likevel forteller han at han er mye alene, han er 16 år og har kommet til Norge helt uten familie og uten nettverk.

Navid er en av 35 enslige mindreårige asylsøkere som  Arendal kommune har godkjent å bosette i 2016, neste år skal 15 som ham bosettes. Ungdommer som kommer til vår kommune uten familie og med en bagasje få norske ungdommer kan forestille seg trenger hjelp og varme for å kunne starte sitt nye liv og bli integrert i Arendal. Det sørger mange frivillige og engasjerte sjeler for, men det kan neppe bli for mye av det gode.

God helg!

Back To Top