fbpx
skip to Main Content

 LEDER: Et reflektert valg

Kommune- og fylkestingsvalget er kun snaue fire måneder unna. 9. september er dagen hvor alle stemmeberettigede får mulighet til å gå til urnene og gjøre sin fremste borgerplikt: Si sitt om hvem som skal styre landet, eller fylket og kommunen de bor i.

Frem mot den tid vil vi i Arendals Tidende gi deg mulighet til å bli bedre kjent med toppkandidatene til partiene som stiller til valg i Arendal. Disse kaller vi ordførerkandidater, til tross for at det i realiteten står mellom to ordførere i Arendal. Høyres Geir Fredrik Sissener og Arbeiderpartiets nåværende ordfører Robert Cornels Nordli.

Først ut denne uka er en relativt ukjent kandidat, nemlig Jens Aldo Carrizo-Nilsen. Han representerer Miljøpartiet de Grønne som har en kort og knotete historie i Arendal og Aust-Agder. Ved forrige lokalvalg ble Kai Olav Fredriksen valgt inn som representant for partiet i Fylkestinget. Magrete Martens Breivik ble bystyrets representant for miljøpartiet. Hun følte seg mobba i bystyresalen og fikk innvilget permisjon. Dermed overtok Fredriksen vervet i både bystyret og fylkestinget. Like etter meldte han overgang til Høyre. Om velgerne igjen velger å gi sin tilslutning til Miljøpartiet er et åpent spørsmål. Like åpent er det om de mener Fredriksen har forvaltet deres stemme på en god måte og velger å følge ham til Høyre. Det var historisk da miljøpartiet fikk innpass i arendalspolitikken, det var historisk at de forsvant så raskt som de gjorde, og det er virkelig historisk om den unge ordførerkandidaten klarer å overbevise velgerne om å velge miljø på nytt.

Når vi bruker vår stemme ved lokalvalget gir vi stemmen til personer, ikke partier. Det betyr at en person som er valgt inn i bystyret med din stemme, kan velge å representere deg fra ett annet parti eller som uavhengig kandidat. Derfor er det viktig å ikke bare sette seg inn i hva de forskjellige partiene ønsker for lokalsamfunnet, men også hva slags personer som topper listene.

Vi inviterer deg til å stifte den bekjentskapen med både person og politikk i AT Helg utover våren og sommeren, og håper du benytter denne anledningen til å treffe et reflektert valg både når det kommer til person og politikk idet du går til urnene 9. september.

 

Back To Top