fbpx
Annonse:

Leder: Et reflektert valg

Om en drøy måned er det igjen på tide for arendalittene å gå til valgurnene for å gjøre sin borgerplikt. Vi skal velge hvem som skal styre kommunen vår de neste fire årene, og store prioriteringer som påvirker hverdagen til alle innbyggere i Arendal skal gjøres. Frem mot valget vil Arendals Tidende belyse de største temaene for innbyggerne i Arendal, og fortelle deg hva partiene mener om sakene som er viktig for deg.

I dagens avis kan du lese om det spennende arbeidet som gjøres for å forberede Arendal på den massive økningen i eldre pleietrengende som vil komme i takt med at eldrebølgen skyller over oss. Antall langtidsplasser på eldrehjem og sykehjem vil trolig dobles frem mot 2040 i Arendal. På landsbasis regner SSB med at andelen av befolkningen som er 70 år eller eldre vil gå fra dagens tolv prosent, til 21 prosent.

Det mest sentrale svaret på utfordringene som politikerne i Arendal jobber med akkurat nå er helsehus, men Arendal kommer også til å trenge en massiv økning i ansatte i helsesektoren. For å gjøre yrket mer attraktivt er tiltak for å flere større stillinger og fjerning av stoppeklokka i arbeidshverdagen satt inn, men ifølge de ansatte Arendals Tidende har pratet med er man fortsatt langt fra målet.

Frem mot valget vil du også kunne lese om skolepolitikken i Arendals Tidende, vi tar for oss samferdsel, vi ser på hvordan det kan påvirke bystyret og beslutninger som tas at unge mennesker stiller til valg og vi ser på likestilling og integrering.

Har du spørsmål du vil ha svar på før valget kan du gjerne kontakte oss via Arendals Tidende på facebook, og da gjenstår det bare å oppfordre til å lese, lære og bli litt klokere.