fbpx
skip to Main Content

LEDER: Endelig vedtatt

Budsjettprosessen forrige uke slo det endelig fast, nye Roligheden skole skal stå klar våren 2019.

Skolen ble etter valget i høst spikret opp som den viktigste investeringen i den kommende perioden. Men deretter spøkte det for byggestarten.   Til tross for at drøye tre nye år skal tilbakelegges på den gamle skolen før ryggsekkene kan pakkes ned for siste gang, er det gode nyheter at skolen nå er tatt inn i neste års budsjett og handlingsplan.

Et sunt skolemiljø med et godt inneklima er en helt grunnleggende forutsetning for at elevene skal kunne ha en trygg skolehverdag, at de skal klare å holde konsentrasjonen oppe og unngå helseplager. Barna tilbringer størsteparten av sine våkne timer på skolen, og flesteparten av disse timene gjøres unna på skolebenken. Samtidig er skolen arbeidsmiljøet til lærerne på Roligheden, og de siste årene har arbeidsmiljøloven i beste fall vært veiledende for dem.

Roligheden skole er i dårlig stand, den er dårlig vedlikeholdt og prosessen mot en ny skole er utsatt gang på gang. At den nye skolen nå kommer på plass er på høy tid, og befolkningen på Tromøy vest har virkelig fått en julegave når bygget til 260 millioner kroner er vedtatt.

Førjulstid for alle

I dagens utgave av Arendals Tidende kan du også lese om hvordan julen rører seg rundt omkring i byen. Julekonserter og julearrangement er i gang over alt. På Tromøytunet kan alle barn henge opp sin egen julestrømpe og få den tilbake full av godteri før jul. På Nedenes skole er hver dag en julerebus for de eldste elevene. Julemarkedet på Sam Eyde gikk av stabelen for andre gang i år. Førjulstiden er full av forventning – nyt den!

Back To Top