Annonse:

LEDER: En levende feiring

Nok en gang er nasjonaldagen vel overstått i Arendal. Gatene er fylt av glade musikanter, syngende skolebarn og menneskene som gjør byens organisasjoner levende. Det er fristende å stemme i sammen med dem som hvert år snakker om hvor viktig nasjonaldagen er. At vi i Norge virkelig har et rettssystem som er verdt å være stolt av og et politisk klima som er under press, men verdt å bevare. At ytringsfriheten virkelig er en rett som gjelder alle, selv om noen påberoper seg å være kneblet. Det er imidlertid ikke det som er avisas buskap denne gangen. Vi ønsker derimot å ta et lite øyeblikk til å understreke at tusenvis av mennesker står på i Arendal sånn at kommunen vår virkelig har mange store og små initiativer å være stolt av.

De fleste av disse blir synlige på 17. mai.  De lager faner, baker kaker, samler inn premier til loddsalg og er forsangere i toget. De rigger til høyttalere på hengere så de kan danse swing eller sørger for at en skokk sykler klarer å sykle i takt med de gående deltakerne i toget. De vasker uniformer, pusser instrumenter og terper atter igjen på øvelsene med drillstaven. Vi er så heldige i Arendal at veldig mange av dem som går i barnetog får gå til lyden av korpsmusikk. Unntaket er de aller fleste av barnehagebarna. De som er aller mest stolte av å gå i tog, og som jo hadde fortjent denne lille ekstra påskjønnelsen.

Arendal guttemusikkorps har i alle år gitt innbyggerne i Arendal en fantastisk drilloppvisning, først på Sanden, så i Barbu og nå på Sam Eydes plass. Nytt av året i år er at de er akkompagnert av et nytt korps, og det var flott å se også de voksne vise sine drillkunstner i byen på nasjonaldagen. Mange byer sliter med i det hele tatt å få korpsmusikk i toget på 17. mai, at Arendal i tillegg har to drilloppvisninger er virkelig en luksus.

Vi er heldige som har så mange store og små aktiviteter og initiativ i Arendal, og vi skal huske at det er enkeltpersoner som står bak hvert enkelt. Vi har disse å takke for at byen vår er så levende som den er hvert år på  17. mai.