fbpx
Annonse:

Leder: Dyden tydelighet

Generalforsamling nummer to i Hove drifts- og utviklingsselskap er omsider over, og alt endte på godt Sørlandsk vis: «Mi hær det så godt som mi hær det». Verken styret i HDU eller avtalen mellom HDU og Lowcamp AS ble forkastet. Dermed skal prosessen mot reguleringsplan gå sin vante gang frem mot et endelig vedtak på denne tida neste år.

I løpet av det drøye året reguleringsprosessen skal ta, skal det avholdes kommune- og fylkestingsvalg. Her kommer Hovelista inn som en joker, og det blir spennende å se hvor mange som sier at Hove er den aller viktigste saken for dem de neste fire årene i Arendal, og dermed velger å gi sin stemme til å skrote avtalen om Canvas Hove.

Til tross for at lokalpolitikerne ikke sitter som medlemmer av et parti når de stiller som generalforsamling for Hove drifts- og utviklingsselskap mener Arendals Tidende det er viktig at politikerne er tydelige på hva de vil gjøre med det folkekjære området, som nå er blitt like omstridt som Barbu-tomta. På den måten kan innbyggerne ta reflekterte valg når de går til urnene 9. september.

Rune Sævre i Sosialistisk Venstreparti var i debatten i generalforsamlingen 1. april bekymra for at politikerne skal føle seg bundet av avtalen som er inngått mellom HDU og LowCamp. Han mener det beste ville vært å regulere en plan først, for deretter å inngå en avtale. Det er han ikke alene om å mene. Denne avisa stemmer vertfall i, og tør påstå at Arendals bystyrepolitikere og politiske ledere må ta en stor del av ansvaret for at situasjonen er så fastlåst og konfliktfylt som den er blitt.

Det neste året, inkludert den kommende valgkampen, blir det derfor ufattelig viktig at våre lokale politikere er pinlig nøyaktige i sine svar på hvordan de vil behandle Hovesaken. Det er den eneste måten vi kan rydde usikkerhet og faktafeil av bordet.