fbpx
Annonse:

Leder: Dit hjelpa er

Arendal er en nokså stor by, med forskjellige bydeler med næringsliv fullt av initiativ. I tillegg kommer et massivt tilbud av tjenester i regi eller støttet av det offentlige. Noen eksempler er kurset for kols-pasienter som Arendals Tidende skrev om denne uka, Kirkens bymisjons skattkammer hvor du kan få låne et lass av utstyr helt gratis, frivilligsentralene låner gratis ut tilhengere med utstyr til å arrangere en gatefest eller en grillfest, biblioteket er ikke alene om å tilby gratis aktiviteter til barn som er hjemme i høstferie og vinterferie, alle barn kan nå dessuten få tusen kroner i støtte til å betale kontigenten på fritidsaktiviteter, mange er ikke klar over at dersom du står i en konflikt kan du få gratis meklingsmøter gjennom konfliktrådet og de som sliter med psykisk helse kan søke kommunen om støtte i form av et innsatsteam eller melde seg på en rekke forskjellige andre tilbud som tilbys. I tillegg kommer alle initiativene fra ikke subsidiert-privat næringsliv, som koster litt, men som kan være en stor hjelp for folk.

I dagens magasin kan du lese om et eksempel på begge deler. En alvorlig overvektig og deprimert 24-åring meldte seg på prosjektet “Menn i helse” som skal hjelpe menn å komme seg ut i jobb, da han tok tak for å komme seg ut av den umulige og destruktive situasjonen han var i. Det er et gratis offentlig tilbud for å hjelpe menn å få seg jobb, og samtidig få flere menn inn i omsorgsyrker. Samtidig meldte han seg på livsstilsendringskurs på et treningssenter. Kombinasjonen av de to tilbudene ble redningen for Andreas. For andre kan en helt annen sammensetning av tilbud være en redningsbøye.

Vi i Arendals Tidende snakker ofte med mennesker som har det tøft, og som føler at de får for lite hjelp til å komme seg videre. En fellesnevner for mange av dem vi treffer er at de kunne nytt godt av å vite hvilke tilbud som finnes for nettopp dem. I jungelen av store og små flotte initiativ som er designet og satt ut i aksjon for å hjelpe enkeltmennesker kan det nemlig være vanskelig å finne frem, og en samordnet presentasjon av tilbudene det offentlige tilbyr i Arendal kunne vært et nyttig verktøy for å la hjelpetilbudene leve ut sitt fulle potensiale.