fbpx
skip to Main Content

LEDER: Det som bor i oss

Arendals tidende er en avis full av møter med mennesker. Gjennom samtale og åpne sinn kan man lære at utrolig mye mer enn førsteinntrykk bor i et menneske, og nettopp det er helgas magasin et godt eksempel på.

Med sju lånte kuer i hagen inviterer ordførerkandidat fra Senterpartiet Milly Grundesen hjem til seg selv. Dama med det lyse håret og den grønne senterparti t-skjorta betegner seg selv som ei grå mus i bystyresalen, men et møte med henne avdekker både en helt egen miljøfilosofi og en konstruktiv tilnærming til politikken hun bruker mye av livet sitt på. Bla opp i helgas magasin og les om hvordan hun dyrker egne poteter, sår trær i skogen og elsker dieselbil.

Også hip hop-eren Gino Bless fra Bjorbekk er et godt eksempel på at folk gjerne har mer i seg enn man tror ved første øyekast. En tøff oppvekst med psykisk vold i Loddefjord har fostra mer enn en artist. Jan-Erik Mæland har imidlertid gjort en lang reise for å bearbeide det han har vært gjennom, og for å kunne bruke det til å bli et bedre menneske. Forrige uke ga han ut singelen «Så fri» som handler om hvordan han føler at han endelig er fri fra den tøffe barndommen og alt han har vært gjennom. Han holder foredrag om å jobbe med seg selv for å bli den personen man vil, jobber med barnevernsbarn og setter i gang tiltak for å få barnevernsbarn inn på rett spor.

Et godt eksempel på møtet mellom mennesker så du også i Arendal sentrum forrige helg. Da fikk lokale korps vise hva de hadde skapt i møte med hverandre, med sommerkonsert og drill. Vi var på plass for å forevige det hele.

God helg, og god lesning.

Back To Top