fbpx
skip to Main Content

LEDER: Den lange veien

I dagens utgave av Arendals Tidende kan du lese om hvordan barn som bor i Kilsund må bruke timevis og ta flere bussbytter hver eneste dag, dersom de velger å gå på andre skoler enn nærskolen, eller går på andre videregående skoler enn de som ligger i Arendal. På Flosta skole er skoletiden forskjøvet med en halvtime for å få dagen til å gå opp med busstilbudet, dette for å ta elever på Stuenes skole som reagerte på at de måtte vente 40 minutter før og 30 minutter etter skoletid på alvor.

At elever som klager på tilbudet blir tatt på hørt på denne måten er flott, men at det er utkantskolene som må tilpasse seg føyer seg inn i en rekke andre hendelser øst i Arendal som kan tilsi at satsningen på utkantene ikke er god nok. Dette er særlig urovekkende med tanke på at prosjektet «Vekst i Arendal øst» nettopp er fullført, et prosjekt som jobbet for å gjøre Arendals østkant mer attraktiv og øke levekårene i området.

For samtidig som barn i Kilsund sitter igjen med en urimelig lang skolevei, forsvinner flere lokale samlingspunkt på Eydehavn. Sparebankens Sør sin bankfilial ble lagt ned, og nå er også minibanken borte. Bensinstasjonen Esso, som forsyner både båter og biler med drivstoff, fyller siste tank i oktober.

Fredag denne uka legger fylkesmann Stein A. Ytterdahl  frem sine planer for å følge opp kommunereformen på Agder. Dersom dagens situasjon øst i Arendal er en indikasjon på hvordan lokalsamfunn i kommunenes utkanter ivaretas bør de fleste som bor utenfor gamle Arendal kommune krysse fingrene for at Arendal utelates fra den videre prosessen.

Back To Top