fbpx
skip to Main Content

LEDER: Demokrati og bompenger

Mens Amazonas brenner, valgkampen turer fremover og bompengedebatten har vært i ferd med å rasere regjeringen til Erna Solberg kan vi begynne å snakke om et nytt ordi skammens år 2019: Nemlig bomskam. Midt i alt mylderet har arendalitter fått gode nyheter. Vi får litt lavere satser på bommene som straks settes opp mellom Arendal og Tvedestrand på den nye veien, og det blir utelukket å bomlegge sideveiene. Kostnadskuttet kan imidlertid komme til å belaste et allerede presset kommunebudsjett i Arendal mer enn det tåler, og hvor gode nyhetene er for arendalitter kommer nok an på hvilket politisk standpunkt de har i bunn.

Noen jubler over bompengeseieren, og det med god grunn. For det massive opprøret mot bompengetrykket i Norge har vist at demokratiet fungerer i praksis. Hvis nok folk engasjerer seg i en sak blir de faktisk hørt, og kan klare å utrette store endringer. Det er noe for bunadsgeriljaen som kjemper dag og natt for sin hjertesak, eller mer lokalt: Begge sider i Canvas Hove-saken å ta med seg. Derfor skal man også være forsiktig med å sette opp bompengespørsmålet mot andre viktige saker, og håne engasjementet som folk over hele landet har vist.

Samtidig gir det en ekkel bismak at bompenger skal være den viktigste saken i årets valgkamp. Ungdom over hele verden har engasjert seg for å øke oppmerksomheten rundt klimakrisa. De sier at nok er nok, og at de er bekymret for sin egen framtid på jorda. Et vesentlig viktigere spørsmål enn størrelsen på lommeboka her og nå.

Arendal er en mellomstor by, og det er krevende å tilrettelegge for både de mange som bor i utkantene og de som bor nær bysentra. Frem mot valget setter Arendals Tidende fokus på forskjellige tema som betyr noe for arendalittene å vite om frem mot valget. I ukas tirsdagsavis kan du lese om kollektivtransporttilbudet, nærmere bestemt utfordringene med å få et godt togtilbud på plass i Arendal. Du kan lese om hva den nye motorveien til e18 betyr for beredskapsetatene og vi forteller deg om hvordan situasjonen med bompenger på den nye veien ser ut akkurat nå.

Back To Top