fbpx
skip to Main Content

LEDER: Debattens forfall

For. Imot. Saklig. Og usaklig. Debatten om camping og etablering av hytter på Hove er en av de mest omfattende og tøffeste vi har sett i Arendal på lang tid. Personangrep, faktafeil, løgn og beskyldninger har alle haglet, og gjør det enda. Forrige uke fortalte imidlertid Jan Fasting, Espen Bierud og Vebjørn Haugerud noe bokstavelig talt bedritent. Hver morgen når de kommer til cafeen de har overtatt og snart skal åpne henger det en drittpose med hundebæsj på døra.

De som har sterke meninger om Hove har mange plattformer å snakke på. Diverse facebookgrupper, private facebookprofiler, NRK Sørlandet, Arendals Tidende, Agderposten og Geita. Medienes kommentarfelt på Facebook blir flittig brukt og meningssidene har sjelden vært så fulle. Avisartikler skrives også, i fleng.

Artikler, meningsinnlegg og digitale kommentarer danner grunnlaget for at pressen kan legge til rette for gruppekommunikasjon. Det igjen er en av pressens viktige oppgaver når det kommer til å skape et opplyst demokrati. Bortsett fra en god del ytringer som aldri skulle sett dagens lys, har disse funksjonene fungert godt i debatten om Hove.

Med så mange gode plattformer for kommunikasjon er det skammelig at noen tyr til å gjøre det til en daglig vane å henge bæsj på døra til Canvas’ café. Det setter motstanderne av Canvas Hove i et dårligere lys enn de fortjener, og det skaper ingen grobunn for god kommunikasjon.

Back To Top