fbpx
skip to Main Content

LEDER: De små tingene som blir store

Helga som var gikk NM i gatefotball av stabelen i Arendals gater. Arendals Tidende har vært med som sponsor av arrangementet og skrevet om det. Vi mener det er viktig å vise hvordan enkle ting som en ball og en fotballbane kan vokse seg store i livet til mennesker som trenger litt ekstra glede og omsorg for å holde seg unna gamle uvaner.

De store lokale idrettslagene som ØIF og Arendal fotball gir innbyggerne i Arendal store idrettsgleder og store sorger, men til tross for at mediedekningen noen ganger kan gi inntrykk av at idrett på elitenivå er den eneste idretten som teller, er det langt fra sannheten.

Helt fra før vi starter på skolen er idrett så mye mer. Det handler om mestring, og om å takle tap. Om å spille hverandre gode i lag, og å samarbeide. Om sosiale relasjoner og venner som støtter deg resten av livet. Om å skape glede gjennom å være i bevegelse.

Prosjektet «Hverdagshelter hjelper idrettshelter» er et godt eksempel på hvordan denne idrettsgleden kan hjelpe deg ikke bare fra barnsben av, men gjennom hele livet. Her har 300 årskort blitt delt ut til mennesker som kan gå på kamp hos ØIF Arendal Elite, Arendal fotball og FK Jerv. Ved at de hver gang tar med seg noen som trenger litt ekstra glede og engasjement i hverdagen skapes hundrevis av små dugnader som til slutt resulterer i et samfunn hvor mange enkeltpersoner har det litt bedre enn før. Integrering og inkludering av svake grupper i samfunnet handler stort sett om det samme, enten man skakker om rusavhengige, ungdom som har havna på skråplanet eller innvandrere. Små enkelthendelser fungerer bedre enn store byråkratiske prosesser eller enorme overføringer over statsbudsjettet. Det må bare være nok av de små hendelsene, og nok mennesker som utfører dem.

NM i gatefotball er ikke et eksempel på en sånn liten handling, men en drøss av det samme arrangementet samlet i en helg med ett mål: Å bruke idrett for å gi en god dose påfyll av glede til mennesker som trenger det. Det heier Arendals Tidende på.

Back To Top