fbpx
skip to Main Content

Leder: Bygg til besvær

Gledelige nyheter kunne legges frem da rådmannen i Arendal forrige uke presenterte sitt forslag til budsjett for kommunen neste år. De over 50 millioner minuskronene fra 2014 er et tilbakelagt kapittel, og Robek-spøkelset har tatt et lite steg tilbake. Plussresultatet på 0,03 prosent som det legges opp til neste år er likevel ikke enormt, og driften vil fortsatt være stram.

En stor overraskelse var det vel ikke at penger endelig er satt av til å bygge Roligheden skole på Tromøy. Lærere, rektor og foreldre som føler at de har fått gode nyheter, og blitt skuffet like mange ganger, har knapt turt å begynne å håpe før den siste tiden. Nå er spaden satt i jorda, pengene er i budsjettet og den nye skolen er på vei.

Samtidig som vi ser fremover er det imidlertid klokt å se litt tilbake i tid. Kommunen har gang på gang vært nødt til å få dispensasjon til å ha ansatte på den gamle skolen. Elevene derfra forteller om dager hvor de har vært nødt til å sitte med stearinlys på pultene når lysene har slukket og de ikke har kommet på igjen. I samme kommune forteller rektoren på Eydehavn skole at foreldrene der ute tok initiativ til å vaske og skrape skolen på dugnad, slik at kommunen skulle komme på banen med malerkost. Med den overhengende nedleggingsfaren Eydehavn skole står overfor kan ikke lokalmiljøet risikere å la skolen forfalle.

Å la skolene i kommunen forfalle i den grad Roligheden skole har gjort er dårlig økonomi, og uholdbart med tanke på elever, lærere og administrasjon sitt arbeidsmiljø. Roligheden skole må bli en lærepenge slik at elever som går på Arendal kommune sine skoler og de som har kommunen som arbeidsgiver ikke trenger å jobbe under slike forhold igjen.

From Froland with Love
Humorgruppa Froland Curlingklubb spilte i helgen for en stappfull sal Store Torungen på Arendal kultur- og rådhus. Vi merker oss også at julekonserten til Arendal Big band allerede i oktober var utsolgt. At Arendal dramatiske vil fylle Torungen hele tre kvelder i november og at Granrevyen vil fylle salen fire kvelder over to uker. Arendals Tidende jubler for at lokale tiltak støttes opp av publikummet i kulturhuset!

Back To Top