fbpx
skip to Main Content

Leder: Å nippe til en paraplydrink på byens tak

Når arkitektene fra storbyen kommer til Arendal blir vi tvunget til å tenke større enn trehusbebyggelse og sørlandsidyll. Det kan komme til å lønne seg.

Forrige uke kunne du i Arendals Tidende lese at Arendal kommune er inkludert i et nytt forskningsprosjekt med fokus på utvikling av sentrum. Målet er mer liv og nye kreative måter å utnytte byrommene på. Nærmest i samme åndedrett ankommer arkitektkontorene Snøhetta, Narud Stokke Wiig og Reiulf Ramstad arkitekter det kommende forskningsområdet. I Arendal gamle rådhus legger de frem store planer for byens beste tomt: Fløyheia.

Med 100.000 kroner hver som lønn for strevet fikk de tre arkitektkontorene i oppdrag å vise frem mulighetene de så på tomta.  Alle tre har lagt frem forslag til svømmebasseng. Narud Stokke Wiig har tegnet bassenget utendørs, og det er ikke vanskelig å se for seg at man kan ligge på en lilla flytemadrass og slurpe i seg en paraplydrink med utsikt over sommerbyen Arendal og den vakre skjærgården.

Et eldresenter på toppen av byen inviterer til en drømmealderdom, det er ikke vanskelig å se for seg at gründere vil finne inspirasjon i en eventuell gründerterasse og leiligheter på tomta vil neppe være vanskelige å selge. Et hotell til trenger vi i Arendal, i det minste under Arendalsuka.

Aller viktigst for arendalitter flest blir nok imidlertid tanken som ligger bak Snøhettas tegninger. Arkitektkontoret har tegnet en enorm trapp fra Torvet og opp til Fløyheia. Foruten at trappen kan fungere perfekt som et amfi og skape liv på Torvet, ville den gjort «byens tak» enklere tilgjengelig enn det den hullete asfalten i Bendikskleiv bidrar til. Arkitektkontoret har også løftet bygningene opp fra bakkenivå for å gjøre området tilgjengelig for folk og besøkende. Med trapp og offentlig utkikkspunkt kan vi skape en ordentlig attraksjon i byen. Det er en svært god tanke som bør følges opp når den gamle skoletomta skal utvikles.

Back To Top