fbpx
skip to Main Content

Kommunen setter hinder for arbeidslysten ungdom

Nok et år uten søndagsåpent i sommerferien, nok et år vi sender turister til våre litt mer liberale nabobyer for å handle. Kommunestyret har nå tatt valget for innbyggerne og de næringsdrivende, i stedet for å la de ta valget selv. Er du imot søndagshandling, så handler du ikke søndager. Er du imot å ha butikken åpen på søndager, så stenger du butikken på søndager. Vi i Liberalistene er imot tvang så fremt man ikke utgjør en trussel for andre, noe som neppe kan sies å gjelde i dette tilfellet. Hva er det som gjør at retten til en «rolig» by er viktigere enn retten til å handle frivillig med hverandre?

Daniel Fosseli
1. kandidat og leder for Liberalistene Arendal. Foto: Privat

Reaksjonene er garantert blandet, men alt for mange trekker bare på skuldrene mens de fortsetter med sine daglige gjøremål, slik de alltid har gjort. Mange er også bekymret for at ansatte må jobbe 7 dager i uken gjennom hele sommeren, slik som Atle Svendal i AP sier: «Vi støtter arbeidsfolk, og arbeidsfolk skal også få ha fri. Det går an å være en næringsvennlig kommune uten å ha søndagsåpent om sommeren». Allikevel vet vi at dette ikke er en realitet. Hvor mange ungdommer hadde stått klare til å få sommerjobb, som nå allikevel ikke får jobb?

En slik politikk er ikke bare næringsfiendtlig men også frastøtende for turister, selv om Arendal er en flott by på sommeren. Vi må ikke glemme at det er andre sørlandsbyer som tilbyr det samme som oss, men som nå også kan tilby mer enn hva Arendal klarer. Det er ikke så mange år siden butikkene stengte kl. 14 på lørdage

r, og forslaget om å kunne kjøpe melk og brød etter klokken kl. 17 på hverdager ble møtt med avsky. Ei heller er det lenge siden det var ulovlig å servere sprit eller å danse på søndager og andre helligdager.

Det er på tide med et skifte i Arendal, et skifte som ønsker næringsdrivende og gründere velkommen og som ikke hindrer frihandel mellom fredelige mennesker.

Stem Liberalistene ved Fylkes- og kommunevalget til høsten, og vi skal kjempe for mer frihet her i Sørlandets juvel.

Daniel Fosseli
1. kandidat og leder for Liberalistene Arendal

 

Back To Top