fbpx
Annonse:
3425c0e76705d22d95997846b5009b30.jpg

Klimamarsj

POLITIKK:

Hvorfor er dette viktig for oss? Fordi det er den siste sjansen vi får til å begrense en destruktiv klimautvikling som kommer til å endre vår klode innen to eller tre generasjoner, og på en måte de fleste av oss helst ikke ønsker å tenke på. Ikke på vår egne vegne, ikke på våre barns og barnebarns vegne. Derfor har vi i helgen sett titusener på marsj i 150 land verden over, den største globale grasrotsmønstring mot global oppvarming som noen gang har skjedd, med klar beskjed til våre ledere: Fatt mot og gjøre det som er nødvendig! Gjør det nå!

Det er nødvendig å kutte utslippene, også våre. Spesielt våre. Mye. Så mye at vi får et annerledes samfunn enn det vi har i dag.

Langt mindre forbruk. Det må bli så. Vi får nok en mindre formell økonomi, til gjengjeld en større uformell økonomi, mer lokalbasert og personlig. Vi blir trolig mer avhengige av hverandre, og vi får sjansen til å gjenskape lokalsamfunnene, men i fremtidens drakt.

Leverer vi en klode til neste generasjon hvor dette fortsatt er mulig, har vi gjort en god jobb. Lar vi derimot utviklingen løpe fra oss, business as usual, skaper den sitt eget uunngåelige momentum og fører oss, i løpet av relativt kort tid, dit vi ikke vil.

Derfor var folk på gatene verden over på søndag. Tiden er nå. Vi vil ha en fremtid ! For alle menneskene!

Under Arendalsuka satt MDG opp et tre hvor folk kunne henge grønne lapper der de hadde skrevet hva de håpet fremtiden ville bringe. Mange barn og unge hang opp lapper. Håpene for frem tiden handlet ikke om forbruk og kjøpekraft. De handlet om felleskap og samvær. Dette samfunnnet er fortsatt mulig, men våre politikere må handle nå!

Til helgen som kommer setter MDG igjen opp treet sitt i byen. Vi håper mange vil ta anledningen til å slå av en prat om hvordan fremtidens samfunn kan bygges også her i Arendal.

Michael Golding

Miljøpartiet De Grønne i Arendal