fbpx
Annonse:
RIKHOLDIG: Eldrup A. Hansen Foran Staubø Kultursenter. Arkivfoto
RIKHOLDIG: Eldrup A. Hansen foran Staubø Kultursenter. Arkivfoto

Jul,  Nyttår, Politikk og Tanker

Jeg har min bakgrunn og trygghet fra Holmesund og Staubø. Ett lite miljø hvor alle var trygge og tok vare på hverandre. På søndagsskolen på Staubø lærte vi: La de små barn komme til meg og hindre dem ikke  osv. Senere i speideren i Flosta fikk vi gode utfordringen og påvirkninger. Speiderloven kan jeg den dag i dag. Vi var barn og unge i Flosta og vi ble møtt med omsorg, kjærlighet, og forståelse , slik var det bare. En god barndom varer livet ut og det tror jeg på.                                                                          Men i disse dager da vi alle sitter og hører på hvordan Jesus måtte flykte for å redde livet. Da undrer det meg at vi har en regjering som forteller oss at de som trenger hjelp skal få det der de er. Bilder og historier har vi hele tiden. Hvordan tar ”Folk Flest” vare på flyktningene i dag?

Hvordan bygger regjeringen Solberg landet, hvor viktig er omsorg, fellesskap og neste kjærlighet. Når kommune og  fylkes Norge skal endres  og de blir fattigere. Når de rike blir rikere og de fattige blir fattigere.                        Hvordan forholder vi oss til statsministerens valgte ministre? Justisministeren er klar i sin tale mot Biskoppen som hjalp ett menneske i nød, som ikke hadde oppholdstillatelse slik regjeringen har vedtatt ved lov. Jeg så ikke at justisministren stod frem like bombastisk da fiskeriministeren fra eget parti brøt regler/lover. Hva ble sagt om FRP menistren som skrev reiseregninger på 450000 han ikke hadde foretatt? Ministre som reiser land og strand rundt på vår regning og ikke får tid til å lese og sette seg inn i EU direktiver.

Julens budskap er etter min mening helt klar som alltid. Biskopen i Agder og Telemark Stein Reinertsen hadde en kronikk i Agderposten 21 des i år: Gjestfrihetens evangelium. Jeg håper mange har lest denne kronikken, og i tillegg har lagt Julens budskap på sinnet.

Jeg er leder av Kristne Arbeidere Sørlandets Krets  og jeg oppfordrer alle kristne arbeidere om å gjøre noe for å få mer kraft – handling i Julens budskap hele året.

Gi meg en utfordring, vi har flere plasser vi kan samles send melding til eldrup.hansen@online .no eller bare ring 98823271