fbpx
Annonse:

Javad Zarif smiler foran kameraene mens Irans regime torturerer dissidenter

I en pressemelding fra Utenriksdepartementet leser vi følgende:

Irans utenriksminister Javad Zarif besøker Oslo 22. august.

Han reiser snart til Skandinavia. Turen begynte mandag og han besøker også Finland, Sverige og Island…

Forbausende nok, vil dette møtet finne sted mens verden er vitne til at iranerne har reist seg for å få  regime-forandring.

Eksiliranere har allerede arrangert en massiv internett-kampanje for å protestere mot besøket.  Det er ikke riktig at Europa, også Norge, tar imot det blodtørstige presteregimets representant.

Vi iranere i Norge protesterer mot at dette terrorregimet skal bli mottatt i Norge.
Tiden  for ’’ Appeasementspolitikk’’ er over. Forhandlinger med en representant for dette regimet er et svik mot det iranske folket. I 40 år med en statlig terror er Vesten blitt lurt til å tro at det finnes moderate representanter for presteregimet

Nå må de europeiske landene våkne opp og og forstå hva slags folk det er som styrer Iran i dag. Europa må nå bli klar over de forbrytelsene som iranerne utsettes for. De må slutte med å bare ta hensyn til sine kortsiktige økonomiske interesser.

Presteregimet har gjentatte ganger stått bak terror i Europa. De undertrykker sitt eget folk, arresterer borgere med to nasjonaliteter og holder dem som gisler. De arresterer og undertrykker kvinner og dissidenter. Regimet skaper uro i regionen.

Derfor har eksiliranerne satt i gang en hastekampanje mot Zarif turné i Europa.

Kampanjen bruker bilder av verdenskjent terrorister som Qassim Suleimani og Hassan Nasrallah, som viser at Zarif har god relasjon med de.

Vår kampanjen er basert på tidligere vrange taler av Javad Zarif, blant annet om menneskerettighetssituasjonen i Iran, statistikk som viser undertrykkelse, drap, henrettelser osv.

I forrige uke kunngjorde USAs utenriksminister Mike Pompeo at Zarif hadde blitt satt på USAs liste offentlige iranske representanter som vil bli møtt med sanksjoner – og kalte ham propagandaminister i stedet for utenriksminister. Pompeo påpekte at “Zarif representerer et regime som fengsler politiske dissidenter. Han er talerør for et diktatur som undertrykker ytringsfriheten i Iran.

Pompeo er rasende over at Zarif, i likhet med nazistenes Joseph Goebbel, reiser verden rundt for å forsøke å rettferdiggjøre det iranske regimets kriminelle oppførsel, som det ulovlige beslag av den britiske oljetankeren Stena Impero i Hormuzsundet, sabotering av seks andre oljetankere i Gulfen og nedskytningen av en amerikansk drone i internasjonalt luftrom. Zarif unnskylder også måten hans regime leverer raketter til Houthi-militsen i Jemen for å beskyte Saudi-Arabia.  Iran leverer også våpen og personell for å støtte opp om president Assads blodige borgerkrig i Syria, terroristene som kaller seg Hizbollah i Libanon, den brutale shi ‘ia militser i Irak og Hamas i Palestina.

Som utenriksminister for et regime som Pompeo beskriver som terrorister var Zarif sjef for den iranske diplomaten i Wien, som ble siktet for å levere eksplosiver til to iranske agenter for å bombe den iranske opposisjonens årlige møte i Paris i juni 2018. Zarif var også ansvarlig for ambassadøren og førstesekretæren i Irans ambassade i Albania, som begge ble utvist i desember i fjor etter lignende anklager.

Mens Zarif smiler foran kameraene i Vesten, har regjeringen i Iran henrettet mer enn 3.500 mennesker, inkludert kvinner og barn, siden han tiltrådte i 2013. I Iran er torturister og bødler travlere opptatt enn noen gang med å knuse all opposisjon under en bølge av frykt og undertrykkelse. Men Zarif er heller ikke fremmed for forbrytelser mot menneskeheten. Han var aktiv som senior-diplomat i FN i 1988 mens regjeringen slaktet over 30 000 politiske fanger, medlemmer og tilhengere av Mujaheddin e-Khalq / People’s Mujaheddin of Iran,den viktigste demokratiske opposisjonsbevegelsen i Iran . I 1989, kort tid etter denne forbrytelsen mot menneskeheten, ble Zarif utnevnt til Irans ambassadør i FN.

Alle vi eksiliranere mener at USAs svartelisting av Zarif er et godt svar på hans virksomhet med feilinformasjon på vegne av ett av de mest korrupte, onde og farlige regimene i verden.

Mohammad javad Zarif vil sikkert bli stilt til retten snart slik Joachim von Ribbentrop ,Tysklands/ Hitlers utenriksminister, ble stilt for retten i Nurnberg. Han var jo involvert i gjennomføringen av holocaust. Zarif var også blant annet involvert indirekte i massakren av 30000 politiske faner i 1988. Ribbentrop ble dømt til døden og hengt, men Zarif vil slippe å bli henrettet. Dette fordi folk ikke vil ha henrettelse lenger i det fremtidige fritt Iran, antar jeg.

Konklusjon:

Europa, ikke minst Norge, bør oppgi sin ’’appeasementspolitikk’’ overfor det fascistiske iranske regimet.