fbpx
skip to Main Content

Interpellasjon – Søndagsåpne butikker 2019

Arendal Høyre ønsker at butikker i Arendal sentrum skal kunne ha åpent flere søndager i sommer. Våre nabobyer har alle benyttet seg av mulighetene som ligger i å få turistbystatus.

Arendal sentrum ønsker å fremstå som et attraktivt feriemål. Arendal sentrum er et turist mål i seg selv og vil med søndagsåpne søndager om sommeren nå mange som ønsker å tilbringe dagen der.

2018 hadde våre nabo kommuner åpnet for søndagsåpent:

  • Grimstad: Åpent i sentrum (ikke Odden-senteret) mellom klokken 12 og 17 i uke 27-30.
  • Tvedestrand: Åpent mellom klokken 13 og 17 i uke 25-33.
  • Lillesand: Åpent mellom klokken 12 og 18 hele juni, juli og august.
  • Risør: Åpent i Risør sentrum, Hopestrand og Søndeled sentrum hele juni, juli og august.

Vi har fått tilbakemelding på at dette har vært en stor suksess i flere av kommunene. Med et yrende folkeliv og hyggelig stemming har mange fått gode opplevelser og en hyggelig handel.

Turiststedstatus hadde både vært et godt tilbud til innbyggere og turister, samt gitt våre næringsdrivende i sentrum mulighet til en ekstra inntjening.

Når søknaden ble behandlet i fjor hadde ikke Grimstad søkt. Grimstad søkte og fikk tilslag for sin søknad om Grimstad som turiststed status. Nå har alle byene i Aust-Agder uten om Arendal turiststed status.

Spørsmål til ordfører

Vil ordfører i år være positiv til å søke om at Arendal skal få turiststed status?

Vil ordfører om han er usikker ta kontakt med omkringliggende byer for å få innhente dems erfaringer med turiststed status?

For Høyre
Kristoffer A. Lyngvi-Østerhus

Back To Top